Menü Bezárás

IDEJE VOLT! Átadták az új elkerülőutat

Sok településnek nyújt megkönnyebbülést az új elkerülőút, melyet hétfőn adtak át. Az autóút besorolású útszakasz 100km/óra sebességgel vehető igénybe, és jelentős teherforgalomtól szabadítja meg a környező településeket. A legtöbben az út megépítése mellett álltak, kisebbségben voltak azok, akik ellenezték.

Az S31-es gyorsforgalmi út folytatásaként épült meg nagyjából 3 év alatt a B61a jelzésű autóút, mely többek között Felsőpulya, Alsópulya (Unterpullendorf), Felsőlászló (Oberloisdorf), Alsólászló (Unterloisdorf), Répcekőhalom-Dérföld (Steinberg-Dörfl) illetve Répcekethely (Mannersdorf) településeket mentesítette a nagyobb autóforgalom, valamint a teherforgalom alól. Az újonnan átadott útszakaszon autópálya matricára nincs szükség.

Felsőpulya határában az S31-es és a B50-es utak keresztezésénél egy körforgalomtól indul az új B61a, Rőtfalva (Rattersdorf) mellett pedig szintén egy körforgalomban végződik, a B61-es út kereszteződésénél. Innentől egyébként nagyjából 1 kilométer hiányzik az országhatárig, amit várhatóan jövőre el is kezdenek építeni, és csatlakozik majd az egyébként épp felújítás alatt álló 87-es útba.

Az ünnepélys átadón részt vett többek között Burgenland tartomány kormányzója, Hans Niessl, valamint Helmut Bieler, közlekedésért felelős tartományi tanácsos is.

Landesmedienservice Burgenland

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .