Menü Bezárás

INDUL A TÖBB HÓNAPOS KÁOSZ! Lezárják a Margitbánya felé vezető utat

Készülhetnek a legrosszabbra a Kelénpatak (Klingenbach) felé gépjárművel közlekedők, ugyanis több hónapra lezárják a Fertőrákos/Sopronkőhida-Szentmargitbánya összekötő út magyar szakaszát. Ezáltal az ottani forgalom nagy része is a 84-es/16-os útra terhelődik majd.

Szerdától egészen októberig teljes szélességében lezárják a Sopronkőhidát illetve Fertőrákost a Páneurópai Piknik Emlékhellyel összekötő utat, a munkálatok azonban még december végéig forgalomkorlátozás mellett zajlanak tovább. Egyedül a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett programok idejére nyitják meg ideiglenesen az utat augusztus 19-21. között. A megelőző régészeti feltárások és a fakivágási munkák már befejeződtek, az útépítési munkák határidőre történő befejezése, valamint az útépítés műszaki tartalma azonban szükségessé teszi a 8532 számú út teljes lezárását. Érdekes módon az osztrák oldalon szakaszosan újítják fel az útburkolatot (L210-es út), és eddig mindig sikerült úgy dolgozni, hogy ne kelljen hosszabb időre teljesen lezárni az utat…

A projekt keretén belül amúgy az eddig 5 méter széles utat 6 méter burkolatszélességgel és 9 méter koronaszélességgel építik újjá, emellett Sopronkőhida határában 550m hosszan új nyomvonalat is kialakítanak, így létrejön egy új csomópont is.A régi nyomvonal itt majd a környék ingatlanjaiba való bejutást biztosítja szervizút gyanánt. Ami a fakivágásokat illeti, tavasszal már sikerült is rengeteg fenyőt kitermelni, de az útépítésnek áldozatul esett több, a határ felé vezető utak mentén jellemző szederfa (eperfa) is.

Közel százéves szederfa volt (Fotó 2019 március)
Az út osztrák oldala felújítás után

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .