Kerékpárút karbantartásra lenne szükség

Browse By

Sokat fejlődött a kerékpárút-takarítás Sopronban az elmúlt évekhez képest, ez tény. A város legforgalmasabb kerékpárútja, a Deák-téri rendesen van is takarítva, télen letolják a havat, miegymás. Azonban vannak olyan kerékpárút, vagy gyalogkerékpárút szakaszok, amik papíron fontosak, a valóságban ez már nem látszik.

Az egyik ilyen a Frankenburg úti bringagyalog aluljáró egy szakasza, mégpedig a bécsújhelyi vasútvonal hídja alatti rész, ahol évről évre összegyűlik a lomb, amit nem szállítanak el, ilyen nyirkos időjárásban pedig rendkívül csúszóssá teszi az útburkolatot. Másik ilyen az Eurovelo 13 Balf külterületén futó szakasza, a régi savanyúkútnál. A lomb lehullott, rajta van az úton, és bizony ezt a szakaszt is sokan használják, ilyenkor főként helybéliek. A harmadik pedig, ami képünkön is szerepel, szintén egy nemzetközi kerékpáros útvonal egy része, mégpedig a sokat emlegetett Hubertus kerékpárút Tercia Hubertus, és BOB pálya közti szakasza. Az elmúlt években ezt mi is letakarítottuk már párszor, illetve a szakemberek is tevékenykedtek itt idén, ám mostanra ennek már semmi nyoma, a sövény továbbra sincs levágva, már gyakorlatilag megette az aszfalt egy részét, a lomb pedig mindent beborít.

Kollégánk Szombathelyről hozott két képet, ahol a Perint-patak mentén futó kerékpárút nemhogy le van takarítva, de még síkosságmentesítésre is sort kerítettek. Íme: