Menü Bezárás

Késik, de lesz parkolóház az Árpád utcában

Az Árpád utcai parkolóház megépül, semmi kétség. Ez lesz Sopron első igazi parkolóháza, amit egyesek pozitívan, mások kevésbé pozitívan értékelnek. Egyrészt valamelyest enyhíti majd a tágabban vett belváros parkolási helyzetét, másrészt viszont negatív hatással is lehet bizonyos utcákra, hiszen a több parkoló még több autót is vonz.

Forrás: ÉTDR

Hogy kinek lesz igaza, azt csak a jövő döntheti el. Ami viszont biztos, hogy át kellett tervezni a parkolóház alapját, mégpedig azért, mert római kori falakat, és egy római kori út maradványait is megtalálták. Ez az út nem a Borostyánkőút, hanem egy arra merőleges, másik fontos ókori útvonal volt, mely szintén a Forum környékéről indult.

IkvaHír: DSC 2133 (Egyedi) - indafoto.hu

A Kisalföld arról is írt, hogy leletekben, értékekben gazdag a terület, amit pedig nem lehet kiemelni, azt úgy kell visszatemetni, hogy lehetőleg ne tegyünk benne kárt (ezt már én mondom). Ezért volt az, hogy hónapokon keresztül állt az építkezés, a gödör alján, a falak között pedig felgyülemlett az eső- illetve talajvíz. Ami pedig egy viccesebb pillanat volt, az az volt, amikor kacsát láttam úszkálni a vízen.

IkvaHír: IMG 20181002 181723 HDR - indafoto.hu

Ennek viszont már vége, szinte teljesen visszatemették a területet, hogy a tényleges parkolóház-építés mikor kezdődik, arról sajnos nincs információnk, arról pedig végképp semmi infó, hogy végül is mikorra fog elkészülni az objektum. Arra azért kíváncsi leszek, ha tényleg elkészül, végre lesz-e valami pozitív fejlemény az Ikva-Fenyő áruházakkal kapcsolatban is (nem a dózerre gondolok, hanem arra, hogy lesz-e bennük élet)…

KÉPGALÉRIÁNKBAN JÚLIUSI ÉS SZEPTEMBERI ÁLLAPOTOKRÓL IS TALÁLHATÓK FOTÓK!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .