Browse By

Közel került az új játszótér a gyalogkerékpárúthoz

Új játszóteret avattak a Besenyő lakótelep mellett, a Rák-patak partján. Korábban már volt itt játszótér, azt elbontották, és EU-s szabványnak megfelelő vadonatúj játszóteret alakítottak ki, mintegy 17 milliós beruházással.

Az új játszótér mellett húzódik az a gyalogkerékpárút, mely Somfalvát, Lépesfalvát köti össze Sopron belvárosával, Ausztriában B322-ként van jelölve. Ez pedig jelenthet problémát, ugyanis az új játszótér kerítését egy részen közvetlenül kihozták a bringagyalog mellé, ráadásul a kerékpáros oldal pont a játszótér felé eső oldal.

Ráadásul pont itt van egy törés a gyalogkerékpárútban, ahova tükröket sem szereltek fel, így a kerítés miatt nem is látni, ki jön szemből, milyen sebességgel, kilépett -e valaki a játszótér kapuján, stb… Ez némiképp balesetveszélyes helyzeteket is okozhat, főként azért, mert sokan gyalogkerékpárúthoz képest nagy sebességgel haladnak itt, és nem is tudja mindenki, melyik oldal kinek a térfele.

A játszótér elhelyezésekor erre a veszélyforrásra is gondolni kellett volna, például a játszótér kerítésének beljebb helyezésével, az aszfaltra figyelmeztető jelzések festésével, “vigyázz, gyerekek” táblával, illetve a törésben tükrök felszerelésével.