Browse By

Még fél hónap, és kezdődik a VOLT!

Durván fél hónap, és kezdetét veszi az őrület, június 28-án a nulladik nappal megkezdődik a 2016-os VOLT Fesztivál Sopronban, a Lövér Kempingben. Nem csak a város, de az egész térség legnagyobb kulturális, és könnyűzenei fesztiválja is ez, legközelebb talán Bécsben, és Miklóshalmán tartanak ilyen horderejű fesztiválokat.

Az idei VOLT -on is a zenéé lesz a főszerep, rengeteg nemzetközi, és magyar előadó lép fel. Az Iron Maiden Book of Souls Tour -jának magyarországi állomása a VOLT Fesztiválon lesz, ez az idei rendezvény egyik nagy durranása. Idén Sopronba látogat a rap amerikai fenegyereke, Wiz Khalifa is, aki két éve a Balaton Soundon is bizonyított már. A svéd house duó, Axwell & Ingrosso is ellátogat a hűség városába, de itt lesz még Ella Eyre, Paul Kalkbrenner, a Skillet, a Slayer, The Prodigy, Wilkinson, Damien Rice, The Raven Age, Sigma, a Gorgon City, NERO, High Contrast, Alle Farben, GusGus, a Lost Frequencies…

VOLT 2015 – Fotó: Iváncsics Gergely

A VOLT Fesztivál szervezői kifejezetten támogatják a magyar zenét, egy osztrák látogató ismerősöm szerint ez az egyik legnagyobb előnye a magyarországi fesztiváloknak, Ausztriában ugyanis nem jellemző, hogy a fesztiválokat feltöltenék osztrák zenekarokkal, előadókkal, Sopronban, a VOLT Fesztiválon azonban idén 100-nál is több, Magyarországon pedig a legtöbb magyar előadó, énekes, zenekar, DJ lép majd fel, például Ákos, a Quimby, az Irie Maffia, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Beatrice, Soerii & Poolek, Karányi, a Pair o’ Dice, a Belga, C.Molle, DJ Jokó, és még sokan mások…

Egy igazán egyedülálló, 2 és fél órás show keretében a Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján, június 28-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat. “Célul tűztük ki, hogy ebben az impozáns környezetben, a VOLT nagyszínpadain olyan programot állítsunk össze, amelyben a legfontosabb hazai produkciók közül többen, egyedi programmal lépnek fel és több nemzetközi sztárt is vendégül láthatunk” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció egyik vezetője. A Petőfi Zenei Díj versenyzőire itt lehet szavazni péntekig.

A VOLT App idén is segít majd okostelefonodon tájékozódni a színpadok, rendezvények széles választékában (Csak Androidon és iOS-en).

Kihagytunk valamit? Biztosan, de az biztos, hogy mi igyekszünk idén is kint lenni minden fontosabb eseménynél a fesztiválon, a VOLT-tal kapcsolatos cikkeinket, bejegyzéseinket idén is a voltblog illetve #voltblog tagek alatt találjátok majd. Június 29-Július 2 VOLT!

Tavalyi aftermovie-nk itt található <–

www.volt.hu

facebook.com/VOLTFesztival