A következő megállóhely: Boldogasszonyi utca

Browse By

A mai üzemkezdet óta használhatják az utasok az Aranyhegy új buszmegállóját, a Tómalom – Kallómalom – Boldogasszonyi utcák találkozásánál. Az újonnan feltárt területet a 27, 27B járatok járják be.
A nemrégiben elkészült buszforduló a jelenleg zajló “Helyi és helyközi közlekedés integrációja Sopronban és vonzáskörzetében” elnevezésű EU-s projekt keretében került finanszírozásra.
Kíváncsian várom az utaskihasználtságot, de nyilván a kezdeti időszakban még ki kell tapasztalniuk az utasoknak az új közösségi közlekedési lehetőséget. Ottjártamkor két idős hölgy várakozott a buszra, akik feltehetőleg a környékbeli szőlőkből, kertekből tartottak hazafele. A kerttulajdonosoknak mindenképpen jól jött az új buszmegálló, reméljük a lakóparkból is többen választják majd a buszt az autó helyett.
Ami viszont negatívum, hogy az új megálló egy újabb “kitérőként” került integrálásba a soproni vonalhálózatba, ezáltal a menetidők tovább nőttek. Az elhelyezkedés inkább egy végállomást indokolna (pl. a pár éve megszüntetett 15-ös körjárat egyik ideális végállomása lehetne).

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com