Menü Bezárás

Megemlékezés a Páneurópai Piknik 27. évfordulója alkalmából

Augusztus 19-én megemlékezést tartottak Sopronpusztánál, a Páneurópai Piknik Emlékparkban, a határáttörés 27. évfordulója alkalmából. A rendezvényen felszólalt Dr. Magas László képviselő, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke és Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviseletvezetője.

IkvaHír: DSC 1425 (Custom) - indafoto.huBeszédükben köszönetet mondtak az akkori közreműködőkre, fontos lépés volt a határáttörés annak érdekében, hogy egy szabad Európában élhessünk. Természetesen szóba került a jelenlegi menekülthelyzet is. Dr. Magas László Robert Schuman szavait idézte: „Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”.
IkvaHír: DSC 1436 (Custom) - indafoto.huA Páneurópai Piknik Emlékpark egyébként Magyarországon elsőként Európai Örökség díjat kapott nemrégiben.

IkvaHír: DSC 1430 (Custom) - indafoto.huDr. Fodor Tamás, Sopron megyei jogú város polgármestere pedig néhány napja a német-magyar kapcsolatokért hosszú évek óta tett érdemeinek elismeréseként Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének érdemkereszt szalagjával lett kitüntetve.

IkvaHír: DSC 1469 (Custom) - indafoto.huTELJES KÉPGALÉRIA ITT

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .