Menü Bezárás

Meghökkentő! Bor került a Fertő tóba

A Fertő tóról sokaknak a borvidék és maga a bor juthat az eszébe. Na de persze a bor normális esetben nem a tó vizében van, hanem inkább a körülötte megtelepedett pincészetek hordóiban. Most azonban a tóban is van párszáz liter a nemes nedűből…A Fertő tó keleti partján, Pátfalunál (Podersdorf) kezdett egy érdekes kísérletbe A Sloboda Borászat (Weingut Sloboda) valamint a Borászatért Felelős Osztrák Szövetségi Hivatal. Megalkottak egy bóját, mely mostantól egészen 2018 húsvétjáig a tó vizében lesz.

Fotó: ORF Burgenland

A bója pedig összesen 600 liter vörösbort tartalmaz. A kísérlet célja az, hogy kiderítsék, ilyen körülmények között milyen minőségű, milyen állagú lesz a bor, mely hánykolódik majd, ki lesz téve hidegnek, melegnek egyaránt. A bója egy része a vízfelszín felett látható, a konkrét helyszín pedig pár méterre van a Burgenland valamint a Fertő tó jelképéül szolgáló világítótoronytól.

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .