Menü Bezárás

Megoldódik az Aranyhegy parkolásproblémája: minden* utca egyirányú lesz

Hosszú, és problémás ügyre tehet pontot végre a soproni önkormányzat, azon belül is a városfejlesztési bizottság. Ma sajtótájékoztató keretein belül Mágel Ágost, a Városfejlesztési bizottság elnöke, valamint Péli Nikoletta, a környék képviselője mutatták be az Aranyhegy városrész közlekedésével kapcsolatos változásokat.

A parkolási problémák leküzdése érdekében a közeljövőben több utcát is egyirányúsítanak az Aranyhegyen. *Így a Póda Endre utcát, az Aranyhegy utcát, az Ív utca bizonyos szakaszát, valamint a Tárczy-Hornoch Antal utca egyik részét.

Emellett ahol a jelenlegi útfelület mérete ezt lehetővé teszi, az egyirányúsítás után az egyik oldalon ferde parkolókat is kialakítanak. Kérdésemre Mágel Ágost elmondta, ahol lehetséges, elképzelhető, hogy engedélyezik megfelelő kiegészítőtábla kihelyezésével a kerékpárosok egyirányú utcával szemben való haladását is.

Az egyirányúsított utcák akadályozzák a jelenlegi buszközlekedés lebonyolítását, egyelőre arról nincs információnk, miként fog ezután a 27-es és 27B járat közlekedni. Az viszont biztos, hogy a Rákosi úton hamarosan közműépítési munkálatok kezdődnek, amik egészen decemberig elhúzódnak majd.

JA még valamit elfelejtettem, az egyirányúsításokat azzal is indokolták, hogy a reggeli és délutáni csúcsban sokan a Pozsonyi út felé, vagy abból az irányból az Aranyhegyen át vágják le az utat a Kőrösi Csoma Sándor utca helyett.

A sajtótájékoztató résztvevői egy térképet is kaptak, amit most nem szkennelnék be, azonban az alábbi térképen megpróbálom demonstrálni, miként is néz ki. (egérrel rajzolni nem egyszerű, főként balkezesként)

Ez is érdekelhet

3 Comments

  1. danzig

    Kedves Péli Nikoletta és Mágel Ágost , próbáltak télen az Aranyhegy utcán felfelé (az új irány szerint) kimenni autóval ? Gratulálok !!!

  2. Peter Walcz

    Az „athajtok” problemajat nem ugy kellene megoldani, hogy lehetetlenne tesszuk az ottelok kozlekedeset!! Reggel az egyiranyusitott utcak „raterelik” a joresz nyugati iranyba haladokat a mar amugy is bedugult elkerulo utra!! Delutan pedig lehetetlen lesz Ausztria felol hazajutni…A Rakosi utra nem lehet rafordulni nyugati iranybol balra…Raadasul, a Rakosi utaton kozmufelujitas kezdodik..es a Nemeskuti uton is epp indul egy mega-epitkezes..a kocsma elott parkolo kisteherautokrol nem is beszelve, sulyosbitva a kertbol hazafele tarto rotacios kapakkal.. Garantaltan dugok es kaosz lesz!!!
    A Rakosi es Nemeskuti uton meg kellene tiltani a parkolast..!!
    A Faller J ut elejere pedig mar reges-regen ki kellett volna kerulnie a lakoovezet 30-as, ” behajtani tilos kiveve celforgalom” tablaknak, plusz fekvorendorok..

  3. Pingback:Elkezdtek kikerülgetni a táblák az Aranyhegyen – IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .