Browse By

Megszépül a vasútállomás, új üzlethelyiségek, kormányablak jövőre

Szolgáltató központot alakít ki a soproni vasútállomás épületében a GYSEV. A korábbi nemzetközi váró területén, a Kormányablak, valamint a váróterem közötti épületrészben a tervek szerint a jövő év elején zárulnak le a munkák, ezután nyílhatnak meg az üzletek.

A felújítás és átépítés alatt álló épületszárny

A munkálatok kivitelezése már a nyár elején megkezdődött a vasútállomás épületében. A korábbi nemzetközi váróterem, illetve utasellátóterületén tizenhárom darab, szolgáltató üzlethelyiséget alakítanak ki. Az egyes üzletek alapterülete 20 és 50 négyzetméter között lesz, mindegyiket riasztóval, klímával a folyosót pedig vagyonvédelmi kamerarendszerrel szerelik fel.

Kormányablaknál alkalmazott kerámia borítás fogja díszíteni az teljes állomásépületet, 1977-es, eredeti helyett

A szolgáltató központ kialakításának munkálatai keretében az épületrész külső homlokzata is megszépül: az Állomás utca felőli oldalon a Kormányablakkal megegyező kerámia burkolat kerül az épület homlokzatára. Az állomási váróteremből középfolyosó vezet majd az üzletek felé. A huszonegyedik században elmaradhatatlan akadálymentesítés is kiépül. Az ideiglenesen elbontott, ötven férőhelyes kerékpártárolót a tervezett határidő után, januártól újra használhatjuk.