Megújul a nezsideri vasútállomás

Browse By

Hétfőn Doris Bures közlekedési miniszterassony, Christian Kern az Osztrák Államvasutak (ÖBB) vezérigazgatója és Hans Niessl burgenlandi tartományfőnők részvételével ünnepélyes keretek között megtörtént az első kapavágás a nezsideri vasútállomás teljeskörű megújulása érdekében. 16,9 millió euro invesztálásával jövő év októberére a régiónak egy modern közlekedési csomópontjává válhat a Fertő-tó északi partján fekvő város állomása.
Egy kicsit több mint egy év alatt teljeskörűen megújul az állomás és környéke, amely illeszkedni fog az ÖBB állomásmegújítási programjában megszokott designhoz. A biztonság és akadálymentesség jegyében egy aluljáró fog épülni az állomás előtti tér és a szigetperon közé, természetesen mindkét végén liftekkel felszerelve. A peronok is megújulnak, amelyekről akadálymentesen léphetnek be az alacsonypadlós vonatokba az utasok. Az eső és a hó elleni védelemről egy 70 méter hosszú perontető fog gondoskodni. Természetesen megújul a korabeli magyar szabvány-állomásépület is, beleértve a mosdókat is. A közlekedési módok közötti átjárhatóság érdekében egy 150 férőhelyes B+R kerékpártároló létesül. Az utazási kényelem emelése mellett a technikai berendezések is megújulnak, így újjáépülnek az állomás vágányai, váltói, biztosítóberendezései.

Visualisierung_Modernisierung_Bf._Neusiedl_am_See_Bahnsteigbereich_credit_Reithofer-Feuchtenhofer_ZT.jpg

Látványtervek Fotó: ÖBB Presse

Doris Bures közlekedésért, innovációért és technológiáért felelős miniszterasszony beszédében kiemelte a vasút modernizálásának fontosságát, amelyek eredményeképpen újabb és újabb utasszám rekordok születnek Ausztriában, ezzel hozzjárulva a környezetbarát közlekedéshez.
Christian Kern, az ÖBB vezérigazgatója: “Az épülő bécsi főpályaudvarral egyetemben a térségben a vasút atraktivabb lesz, mint még korábban soha.” Kiemelt néhány 2015 decemberétől érvényes menetidőt Nezsiderből: Linzbe 2 óra 10 perc alatt, Prágába kicsit több mint 5 óra alatt lehet eljutni vonattal.
Hans Niessl, tartományfőnők: “17 millió eurot invesztálunk a burgenlandi közösségi közlekedésbe az elkövetkezendő időszakban. A zajló fejlesztéseknek köszönhetően – hozzáértve a nezsideri állomást – számtalan ingázó szállhat át gépkocsiból vasútra vagy éppen buszra. Már most is 43%-a a bécsi ingázóknak vonattal utazik a fővárosba a nezsideri járásból.

Így néz ki most Nezsider vasútállomása. Már most is fontos csomóponti szerepet tölt be, hiszen itt válik ketté a Bécs felől érkező vasútvonal: egyik vágány Kismarton felé, míg a másik Fertőszentmiklós felé folytatódik. Fotó: IkvaHír archívum

A munkálatok miatt 2015-ben rövidebb vágányzárakra lehet számítani a nezsideri állomást érintő vonalakon.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com