Menü Bezárás

Megújult Zsira főutcája

INTERREG projekt keretén belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF beruházásában újult meg a Zsirát Locsmánddal összekötő út magyar szakasza. A 8626 számú út Zsira belterületén haladó szakasza új kopóréteget kapott mintegy 2 kiolométer hosszan, emellett elvégezték az út melletti csapadékvíz-elvezető rendszer tisztítását, valamint kialakítottak egy gyalogátkelőhelyet is a polgármesteri hivatal előtt.

Az osztrák oldalon a locsmándi termálfürdőt elkerülő út tavaly került átadásra, mely csatlakozik a néhány évvel korábban kialakított zsirai elkerülőhöz. A csatlakozási pontnál szükség volt egy 40 méteres szakasz korrekciójára, most ezt is elvégezték.

A projekt célja a környező osztrák és magyar települések egymás közötti elérhetőségének javítása volt, a NIF szerint az új útburkolattal biztonságosabbá vált a közlekedés a térségben.  A kivitelezés nettó értéke mintegy 165.977.104 forint volt.

A felújított szakasz megfelelő minőségű összeköttetést biztosít a régió másod- és harmadrendű csomópontjai és a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) között, lehetőséget nyújt a határon átnyúló infrastruktúrában rejlő lehetőségek hatékonyabb kiaknázására. A projekt a 87. sz. főút Kőszeg (HU) – Rattersdorf (Rőtfalva AT) országhatár közötti szakasz kivitelezési munkáinak elvégzése beruházással közös Interreg V-A pályázat keretében nyert támogatást.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .