Browse By

Nyikos Tivadar: Ellehetetlenítik a soproni sportegyesületeket

Nyikos Tivadar (Jobbik) ma sajtótájékoztatót tartott, melyben a soproni sportegyesületek ellehetetlenítéséről beszélt.

Mint ismeretes, Fodor Tamás polgármester a közelmúltban olyan megdöbbentő döntést hozott, hogy nem járul hozzá ahhoz, hogy az 1900-ban alapított Soproni Football és Atlétika Club – Rövidített néven SFAC 1900, a nevében hangsúlyosabban használhassa a “Soproni” nevet, Soproni FAC 1900 formában.

Dr. Fodor Tamást 2014 októberében 450 fős többséggel választották a soproniak polgármesternek! Mindezen szerény győzelem azonban nem hatalmazza fel őt arra, hogy packázzon a soproni sportegyesületekkel, civil szervezetekkel és polgárokkal!

Felfoghatatlan, és egyben rossz döntést hozott! Ma ő határozza meg, hogy ki legyen a soproni, holnap azt is meg fogja mondani, hogy ki lehet magyar!

Ízléstelennek tartom, hogy a Soproni nevet a sajátjaként kezeli. Nem tudott egyetlen ész érvet sem felhozni arra, hogy miért utasította el a klub megkeresését! Az nem elégséges ok, hogy az egyesület társadalmi elnöke Gőbl Gábor jobbikos önkormányzati képviselő. A gyermekek, fiatalok sportolását segítő egyesületek működését pártoktól függetlenül kell garantálnia az önkormányzatnak!

A SFAC 1900 egyesület 120 soproni fiatal labdarúgó sportolása nem lehet párcsatározás áldozata!

Hasonlóan negatív üzenetet küldött az evezős sportokban gyakorlati képzésében részesülő soproni középiskolásoknak, amikor tavaly októberben egyoldalúan felbontotta a Garabonciás Diáksport Egyesülettel a fertőparti evezős bázis használatára kötött szerződést. A város az idei nyáron egyetlen hajóegységet sem tud biztosítani az evezni vágyó soproni gyermekek számára!

Végül a keresztény alapokon nyugvó Fidesznek azt a Jézusi gondolatot üzenem mindazon fiatalok nevében, akiknek a sportolását ellehetetlenítette: amit a legkisebbekkel tesztek, azt velem teszitek! -zárta szavait Nyikos Tivadar.