Online szentmise Darázsfaluból

Browse By

Željko Odobašić, Darázsfalu lelkésze új utakat keres az egyház számára. Azt az ötletet találta ki, hogy a szentmisék legyenek az interneten élőben közvetítve, mind hangban, mind képben. “Egyre kevesebb fiatal, de egyaránt egyre kevesebb idősebb látogatja a templomot. Az emberek nem ateisták, kényelmi okokból nem jönnek” -mondta Odobašić a Bezirksblatt kismartoni kiadásának.

Két helyről is lesz online közvetítés, Darázsfalu mellett Oszlopról is, ugyanis a lelkész ott is tart szertartásokat. A karácsonyi szentmisét világszerte online szeretné közvetíteni, ám ennek anyagi vonzata is van, egy ilyen közvetítés körülbelül 2000€-ba kerül. Az első két közvetítés még ingyenes volt, de így egy évben 2-3 mise közvetítésére van lehetőség Darázsfaluban. A lelkész nagy álma, hogy a burgenlandi katolikus egyháznak legyen saját filmes csapata. “172 településünk van, bárhonnan közvetíthetnénk Istentiszteletet! Horvátországban működik a koncepció, pedig ott is kevés erőforrásra van lehetőség”.

A zágrábi püspök is látta a darázsfalvi mise közvetítését. “Kellemes meglepetés volt, és egy új utat mutatott nekünk” -mondta a püspök. Odobašić egyébként a közvetítés után kapott visszajelzést Németországból, Olaszországból és Argentínából is. A lelkész ezen kívül is próbálja a hitet az emberekhez vinni. Oliver Dragojevic is először itt énekelt templomban, 1300 néző előtt, és Obadasic szeretné, ha további, vallással összefüggő koncertek is helyet kapnának.

Bezirksblatt nyomán

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com