Menü Bezárás

Sopronban járt Michelisz Norbert

Michelisz Norbert Európa-kupa és többszörös világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző látogatott el a soproni Honda Kudo Márkakereskedés és Szervizbe. A túraautó-világbajnokság első magyar résztvevőjét sokan várták már a 10 órás megnyitó előtt is a szombati közönségtalálkozón, de ezután is szinte folyamatosan érkeztek az érdeklődők. Nem csak Sopronból és környékéről, messzebbről, még Szombathelyről is érkeztek fanok a kétórás, élménybeszámolóval egybekötött eseményre. Norbi ugyanaz a szolid és csendes személyiség rajongói körében, ahogyan a tévéfelvételekből és interjúkból megismerhettük. Beszélgetett a legkisebbekkel, de nem maradhatott el a közös fényképek készítése sem. Akik pedig valami különös ereklyével akartak távozni, beszerezhették a túraautó versenyző legújabb kollekciójának darabjait, ami kézjegyével is ellátott a helyszínen.

mn_2-large

A WTCC 2012-es privát bajnoka Sopronba a mindennapokban is használt Honda Civic Type-R-el érkezett, amit mindenkinek lehetősége nyílt közelebbről is megcsodálni. A sportos ötajtós kétezer köbcentis motorja 5,7 másodperc alatt repíti százra, 310 lóerős telejesítmény mellett. Naná, hogy mindenki a volán mögé akart ülni, legalább egy fotó erejéig. Az autószalonban pedig a japán gyártó legújabb modelljei mellett, a versenyautó Civic utcai változatát kívülről-belülről megnézhették a kíváncsi látogatók.

mn_6-large

Michelisz Norbert
A baranyai Hímesházán született sváb családba, 1984-ben. A sikeres hazai kupabajnokságok után 2008-tól kezdve vesz részt nemzetközi versenyeken. Először beugróként,  majd 2010-től a világbajnokság állandó résztvevője. A Seatos időket a BMW váltotta, amivel 2012-ben megszerezte 2. WTCC győzelmét, a Hungaroringen, hazai közönség előtt. Talán ide tehető az a pont, mikor az egész ország megismerte és megszerette. 2013-tól versenyez Hondával, 2016-tól pedig már többé nem a magyar a Zengő Motorsport együttműködésével, hanem gyári pilótaként Robert Huff és Tiago Monteiro mellett.

mn_5-large

mn_3-large mn_4-large

(Fotók: KM – munkatársunk. Az oldalon megjelent valamennyi tartalommal kapcsolatos minden jogot a szerzők és a fényképek készítői fenntartanak. Másodközlésük, felhasználásuk előzetes engedélyhez kötött.)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .