Menü Bezárás

Soproni segítő Ádvent

Amint bizonyára ismert, hogy a soproni Határok Nélkül Alapítvány keretében, 17 esztendeje segítjük a rászoruló embertársainkat. Ezek a segítő programok nemcsak az évenkénti Szeretetnapokon nyilvánulnak meg, hanem ezek az akciók folyamatosak. Sok-sok nyitott szív és segítő szeretet nyomán tudtuk támogatni Böjte Csaba „gyermekeit”, a Kárpátaljai ferenceseken és a soproni Domonkos Rendházon keresztül a kárpátaljai nagyon szegény gyermekeket, családokat, a Kelet-Magyarországi mélyszegénységben élő családokat, de – nem utolsó sorban – a rászoruló soproni családokat, a beteg és magányos idős embereket, valamint a soproni hajléktalanokat is.

Ennek a segítségnek az egyik alapja a Soproni Ádventi Vásárban, – évek óta megszervezett –faházunk, ahol forralt borral, gyermekpunccsal és sok-sok kézműves termékkel várjuk az adományozókat.

Tavalyi, – meglepően eredményes – adománygyűjtésünk arra biztatott bennünket, hogy 2017-ben is megszervezzük az ADNI JÓ! pavilonunkat, amely a Várkerületen, a Mária szobor közelében (a TOPÁNKA cipőbolt előtt) található. E faházban olyan csodás kézműves termékek találhatók, amelyeket önkéntes segítők, kreatív lányok és asszonyok készítettek/készítenek, nagy-nagy lelkesedéssel. A szervezésben segítségünkre vannak a soproni Karitász csoportok, és a KÉSZ Soproni szervezete. Ugyanakkor nagyon sok olyan civil segíti munkánkat, akik önmagukat megnevezni sem akarják.

Ennek, az igazi összefogásnak mind anyagi, mind lelki hozománya jelentős!

Ezért a szervezők kérik a soproniakat, hogy adományozzanak a rászorulók megsegítésére, aztán válogassanak a gyönyörű kézműves termékekből, fogyasszák el az Ádvent hangulatát hordozó forralt bort itt, az ADNI JÓ! faházban, ahol a legszebb borokat a soproni borászok adományozzák, – és hozzák el a gyermekeket is, akiket forró punccsal várnak a szervezők.

 

ANGYALI DOBOZOK

Harmadik esztendeje, hogy így Ádvent idején KÉSZ Soproni Szervezete, a Karitász és a Határok Nélkül Alapítvány közös gyűjtése nyomán, egy cipős doboznyi szeretetet juttatunk el a szegénységben élő gyermekek részére, itt Sopronban, és Erdélyben.  (Az előző Ádvent idején 760 Angyali dobozt készítettek a soproniak a Kelet-Magyarországon élő gyermekeknek.)

Ebben az esztendőben is gyűjtést szervezünk.

Tisztelettel kérjük a jóakaratú embereket, hogy egy – egy cipős doboznyi ajándékot készítsenek, 2-16 éves kor közötti gyermekek számára. A dobozba tisztálkodó szereket, (fogkrémet, fogkefét, szappant, tusfürdőt, stb.) meleg kesztyűt, sálat, sapkát, zoknit, játékokat, tanszereket és édességet csomagoljanak. Ha jellemző,- tehát korfüggő az ajándék, – akkor kérjük, írják rá a dobozra, hogy hány évesnek készült. Kötözzék át, de ne zárják le a dobozt, mert önkénteseink minden dobozt átnéznek, és egységes díszcsomagolással készítik el.  (Sajnos, korábban kerültek a dobozokba oda nem illő tárgyak is…)

A dobozokat és felajánlásokat két helyen gyűjtjük: 2017. december 11-14 között, hétfőtől csütörtök estig:

  • a Magyar utcai Aranykígyó Gyógyszertárban 10 és 15 óra között, és
  • alapítványunk székházában, a Szent Márton Házban: Magyar utca 19. sz. alatt (korábbi IKV ügyfélszolgálat helyén) – naponta 15-18 óra között.  (Gépkocsival, bejárat a kapualjon keresztül az udvarra lehetséges.)

 

RUHA, TANSZER, KÖNYV, JÁTÉK ÉS TARTÓS ÉLELMISZER – GYŰJTÉSI AKCIÓ

Ebben az Ádventben is meghirdetjük, gyűjtési akciónkat, ahol gyermek és felnőtt felsőruházatot, tanszereket, játékokat és gyermekkönyveket kérünk.

Különösen kiemeljük, hajléktalanjaink részére a meleg sapka, sál, kesztyű, – esetleg meleg (lehetőleg új) alsónemű, zokni, – meleg cipő, csizma, bakancs, és vastag pulóverek stb. fontosságát. Külön kérünk meleg takarót!

Arra kérjük az adományozókat, hogy dobozban vagy stabil zsákban hozzák el az adományokat, és írják rá annak tartalmát, méretét és azt, hogy kinek alkalmas (férfi, nő, gyermek). Nem lesz időnk nagyság szerint kiválogatni, mert 15-én szállítjuk.

Kérünk Mindenkit, hogy ne lomtalanításra használja gyűjtésünket, s azt is, hogy csak használható holmit adományozzanak!

A tanszerek és játékok esetében különösen kérjük, hogy sérült, hiányos és szennyes játékot, könyvet ne hozzanak! (Nem tudjuk átvenni!!!)

Tartós élelmiszert egész évben folyamatosan gyűjtünk, hisz minden hónapban kiosztjuk azt a rászorulók között. Most azonban különösen nagy szeretettel kérjük, hogy a szokásos alapvető élelmiszerek (liszt, cukor, rizs, olaj, tésztafélék, stb.) mellé valamilyen karácsonyi édességet is adományozzanak. (szaloncukor, csokoládé, stb.)

 

A gyűjtést az Angyali Dobozokkal egy időben: 2017. december 11-14 között, hétfőtől csütörtök estig: alapítványunk székházában, a Szent Márton Házban: Magyar utca 19. sz. alatt (korábbi IKV ügyfélszolgálat helyén) – naponta 15-18 óra között végezzük.

(Gépkocsival, a kipakolás idejére, bejárat a Magyar utca 21 sz. alatti kapualjon keresztül az udvarra lehetséges.)

Különösen Karácsony közeledtén bízunk az emberek megszólíthatóságában, a fokozott szeretet és egymásra-figyelés erejében, az adakozás szépségének és nagyszerűségének felismerésében.

 

Sopron, 2017. december 4.

A rászorulók örömében, köszönettel:

a Szent Márton Ház munkatársai

Sopron, Magyar utca 19.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .