“Szabadságra ítélve” Sopron forradalma címmel nyílt kiállítás

Browse By

Sopronban, a Festőteremben tegnap nyílt kiállítás az 1956-os forradalom 60. évfordulójára emlékező rendezvénysorozat keretein belül. A kiállítás a “Szabadságra ítélve” Sopron forradalma címet kapta,  és középpontjában az 1956-os év őszi eseményei állnak, Sopron szemszögéből nézve.

IkvaHír: DSC 2456 (Custom) - indafoto.huA megnyitón beszédet mondott Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, aki köszöntötte a 60 évvel ezelőtti történések több helyi főszereplőjét. Elmondta még, hogy példaértékű az az összefogás, amit az egyetemi ifjúság, és a soproniak alkottak ’56-ban, és kifejezte köszönetét mindazoknak, akik közreműködtek, hogy a kiállítás létrejöhessen.

IkvaHír: DSC 2459 (Custom) - indafoto.huBeszédet mondott még Dr. Tóth Imre történész, a kiállítás rendezője is, aki részben be is mutatta a kiállítást, a szűk tér miatt színek jelölik az egyes eseménysorozatokat, a látogató pedig gyakorlatilag bárhol elkezdheti megtekinteni a tárlatot. A megértéshez modern információhordozó eszközök, multimédiás megjelenés áll a látogatók rendelkezésére.

IkvaHír: DSC 2464 (Custom) - indafoto.huIkvaHír: DSC 2449 (Custom) - indafoto.huIkvaHír: DSC 2444 (Custom) - indafoto.huA tárlat 2016. október 22-től 2017. január 8-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig tekinthető meg Sopronban, a Festőterem Galériában, Petőfi tér 8.

Foursquare helyszín itt

TELJES KÉPGALÉRIA ITT!