Menü Bezárás

Szijjártó Péter az osztrák határ menti települések vezetőivel tárgyalt az átkelők átjárhatóságáról

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Győrben találkozott az osztrák határ menti települések vezetőivel és kikérte véleményüket a magyar-osztrák határon lévő átkelők átjárhatóságával és az osztrák szigorításokkal kapcsolatban – közölte a minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel. Menczer Tamás közleményében azt írta, a miniszter biztosította a településvezetőket arról, hogy mindent meg fog tenni a helyzet megnyugtató rendezése érdekében.
Ezt követően Szijjártó Péter Kismartonba utazik, ahol Hans Niessl burgenlandi tartományfőnökkel tárgyal ugyanerről a kérdésről.
A nap folyamán Szijjártó Pétert Bécsben fogadja Heinz-Christian Strache alkancellár és Karin Kneissl külügyminiszter – közölte az államtitkár. (MTI)

Kismarton, 2018. november 7.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Hans Niessl burgenlandi tartományfõnök (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) 2018. november 7-én.
MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .