Browse By

Tájékoztató oszlopok, mobilapp, tematikus városi sétaútvonalak – Projektzáró Sopronban

Ma délelőtt egy projektzáró keretein belül mutatták be a Sopronban, és a Sopron Régióban lezajlott elsősorban turisztikai fejlesztéseket.

A projekt során kialakították a Sopron Régió új arculatát, tejesen megújították a régió turisztikai weboldalát, mely 3 nyelven, naprakész turisztikai információkkal, eseménynaptárral érhető el, és az Év honlapja versenyen turizmus kategóriában különdíjat is kapott.
Emellett elindították, és folytatják a nagy érdeklődéssel bíró garantált programjaikat, bármit is jelentsen ez, érintőképernyős kültéri terminálokat helyeztek el a város több pontján, ezzel könnyítve a turisztikai információnyújtást, szakmai rendezvényeket szerveztek, de készültek kiadványok, térképek, és egyéb népszerűsítő marketinganyagok is, melyeket hazai és külföldi, turisztikailag frekventált településeken terjesztenek.
Elkészült Sopron és környéke imázs videója is, illetve készítettek “szolgáltatói felmérést, desztináció fejlesztési stratégiát, marketingstratégiát és vendégelégedettségi felmérést” is.

Tematikus városi sétaútvonalakat is kialakítottak, melyek központi, nyitótáblája az Előkapunál, a Tűztorony lábánál található, de városszerte több tájékozódást, és informálódást segítő tábla is kikerült.

A tematikus útvonalak a következők:

•    Klasszikus belvárosi séta
•    A soproni fenyves erdő aljában
•    Szakrális Sopron
•    A poncichterek világa
•    A leghűségesebb város
•    Tündérösvényen

Minden témához egy információs füzet vásárolható meg, amelyben térkép, a sétát érintő látnivalókról leírás, képek is megtalálható. Az érdeklődő csoportoknak lehetőségük van idegenvezetőt kérni. Az útvonalak mentén információs táblákat is helyeztek ki.

Emellett készült egy mobilapplikáció is, amely a különböző szoftveráruházakban “Sopron Régió” néven található meg, és Android, iOS, illetve Windows Phone platformokon is elérhető.