Menü Bezárás

Több tűzeset is volt a héten a térségben

Az elmúlt hét a tűzesetekről szólt a térségben, volt itt égő aljnövényzet, kigyulladt ház, és lángoló autó is. Szerda kora délután Pátfalu (Podersdorf) közelében csaptak fel a lángok a Fertőzugban. Egyelőre ismeretlen okból az aljnövényzet kapott lángra, végül mintegy 6 hektárnyi nád és fű semmisült meg a nemzeti parkban, illetve leégett 16 szalmabála is. Az oltásban a pátfalui és a gálosi tűzoltók vettek részt.

Fotó: Freiwillige Feuerwehr Podersdorf am See

Pénteken Lajtaljfalun (Neufeld an der Leitha) csaptak fel a lángok egy családi házban. A helyi tűzoltókat 9:17 perckor értesítették, kiérkezésükkor pedig már a lakóház tetőszerkezete lángokban állt. Mint kiderült, a házban egy házaspár két tagja, egy 78 éves nő, és egy 82 éves férfi lakott, őket sajnos már nem lehetett megmenteni, mivel a hálószobában tartózkodtak, ami feltehetőleg a tűz kipattanásának helyszíne is volt. A tűzoltók munkáját ráadásul nehezítette, hogy a ház tele volt mindenféle lomokkal. Hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni, szakértők vizsgálják az esetet.

Fotó: Stadtfeuerwehr Neufeld an der Leitha

Szombaton a déli órákban pedig Nagylózson, a Zsigmond utca végén gyulladt ki egy személygépjármű, konkrétabban egy mikrobusz. A helyszínre a nagylózsi és a hegykői önkéntes tűzoltók érkeztek, akik három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A soproni hivatásos tűzoltóknak már csak az utómunkálatokat kellett elvégezniük. A tűz oka ez esetben is ismeretlen, személyi sérülésről pedig nincs információ.

Fotó: Cyberpress/Facebook

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .