Új fordulat Sopron vizessport-történetében!

Browse By

A soproni önkormányzat átadja a Fertő tavi infrastruktúráját használatra a Fertő tavi Vitorlás Szövetségnek illetve az evezősöknek, kajakosoknak, kenusoknak. Fontos tudni, hogy ezzel olyan új lehetőségekhez juttatják a gyerekeket és a fiatalokat, akiket akár a tömegsport keretein belül is az egészséges életmódra lehet vezetni.

Mindezeket egy sajtótájékoztató keretein belül tudtuk meg ma a Fertő tavi vízitelepen, ahol dr. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében elmondta:
– Új fordulatot nyit Sopron vizessport-történetében a mai nap. A Fertő tó közelsége olyan lehetőségeket nyújt, amelyeket így intenzívebben ki lehet használni a helyi vízisportok fejlesztésére. A közösségi sport és a diáksport ezáltal olyan lehetőségekhez jut, amelyek a sportág látványos fejlődését segíthetik elő. Ezek a használatra átadott ingatlanok egyben egy vízisport-központ kialakulását is megalapozzák, amelyet a város szintén támogat.

Nyikos Tivadar, a helyi evezősportok egyesületének vezetője megköszönte a városnak, hogy ezzel a gesztussal is támogatja az evezősök fejlődését és eredményességét. Ezzel a város minden iskolájának számára is megteremtődik a lehetőség, hogy a tanterv szerinti testnevelésként valamelyik vizisportot válassza. Ez az infrastruktúra azt is biztosítja, hogy még több gyerek és fiatal sportolhasson és ez a tömegsportra és az abból táplálkozó élsportra is pozitív hatással lesz.


Schneider István, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség elnöke szerint nagyobb és szélesebb lehetőséghez jutnak a vitorlássportot űzők is a városnak köszönhetően, és továbbra is bízik a sikeres együttműködésben, hiszen fontos, hogy egy olyan koncentrált vízisport-központ létesülhessen a Fertő tónál, amely méltó lesz a város sportéletéhez és a Fertő tó természeti környezetéhez.

 

 

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com