Vasúti átkelő teszt 1.

Browse By

Mindig is érdekelt, hogy vajon hányan mennek át a vasúti átjárón a vörös jelzés ellenére. Ezért, már több mint egy éve elhatároztam, hogy egyszer letesztelem az összes soproni szintbeli átkelőt. Mostanra jött el az idő, hogy kiüljek egy órára, lehetőleg csúcsidőben, az említett helyekre. Elsőként a Csepel utcában lenne, de ott elenyésző a forgalom, meg gyalogos se jár arra. A hírhedt Kőszegi úti, ahol a sorompók naponta akár 8 órát zárva voltak, már nincs meg. Helyette van ugye a nem is olyan rossz aluljáró. Tehát a Batsányi utca következik.

A fény- és félsorompós átkelő két vágányt biztosít, mindkettő Ausztria irányába vezet. Egyiken a Déli pályaudvar felé mennek a bécsújhelyi vonatok, másik pedig a nevezetes Győr-Sopron-Ebenfuhrt vonal. Valaha volt gyalogos felüljáró is, de a villamosítással valahogy nem fért össze, lebontották.

Egy óra alatt: minden kerékpáros, gyalogos átment a nyitódó sorompókor,  gyalogosból egy ment át a piroson. Piros jelzés 11 percig volt, ebből az első fél órában 0.

A MÁV-os Traxx ütközője elkapott egy madarat

Ez valójában nem az első teszt volt, elsőre rossz beállításokkal készült a felvétel, így kezdhettem az egészet előröl. Akkor reggel 7 és 8 között, az alábbiak történtek:

  •  Egy óra alatt hatszor volt zárva a sorompó, összesen 17 percig. Vonatból 8 haladt el.
  • A leghosszabb 5 és fél perc volt, de olyanra is van példa amikor csak 35 másodpercig van szabad út a közúti forgalomnak. (Ezt más esetben össze is szokták kötni a következővel, így nem egyszer volt már 8 percig is piros.)
  • A 7:50 körül dolgozni/tanulni sietők közül hatan mentek át szándékosan a tilos ellenére, két vonat áthaladása között.
  • Míg azt megelőző 50 percben csak hárman.
  • Az éppen pirosra váltó átjárón a gyalogosok 100%-a áthaladt, pedig mikorra a gyalogos lassító keringőn átszaladtak már lecsukódott a sorompó is!
  • A kerékpárosok és motorosok 100% áthaladt az éppen nyíló sorompó mellett/alatt!
  • És két autó is eljátszotta ugyanezt.

Fél óra csend után megérkezik a kábelerdőből az első, a Sopronkeresztúrról, és a második Bécsújhelyről.

Ebből az egynapi átlag: 4-5 óra
(Csupán spekuláció, nagyban függ a tehervonatok számától, tolatásoktól…)

Kevéssel 7 után egy magányos M40-es

A fenti videóktól én nem ezt vártam, úgy gondolom, hogy a valóság ennél sajnos sokkal rosszabb, de egy valami hibátlanul beigazolódott: a csordaszellem. Nem volt viszont vonat előtti átrohanás, nem közelített meg senki sem a vágányok mellett az állomást.

Ui.:
A cikk megszületésének nincsen köze a héten megjelent szabálytalan gyalogosokoshoz, ahogyan a Sopronról elszabadult öt mozdonyhoz sem! Csupán véletlen egybeesés, hogy erre a hétre lett élesítve.

Ő ott is átment ahol nincsen kijelölt átkelő, de csak akkor amikor nem jött senki!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com