Browse By

Vasúti kedvezmények az Európai Autómentes Napon a GYSEV-nél is

Az Európai Autómentes Napon az idei évben is ingyenesen utazhatnak a vasúton azok az utasok, akik érvényes forgalmi engedéllyel rendelkeznek. A kedvezmény a GYSEV és a MÁV-START vonalhálózatán is igénybe vehető szeptember 22-én. A jövő keddig tartó Európai Mobilitási Hét keretében pedig az utasok díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon.

Az Európai Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosok, illetve üzembentartók ingyenesen utazhatnak a MÁV-START és a GYSEV járatain. A díjmentes belföldi utazás szeptember 22-én a természetes személyeknek kiállított forgalmi engedéllyel vehető igénybe, második kocsiosztályon. Első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.
Szeptember 19-én és 20-án, Budapesten, az Andrássy úton megrendezett Autómentes Hétvégén a két vasúttársaság közösen várja az érdeklődőket, színes programokkal valamint kedvezményes utazási ajánlatokkal.
Az Európai Mobilitási Hét keretében a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán és a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén 2015. szeptember 22-ig az érvényes belföldi menetjeggyel rendelkező utasok díjmentes kerékpárszállítást vehetnek igénybe.
Az Európai Autómentes Napon a Kelet-ausztriai Közlekedési Szövetség (VOR) szolgáltatási területén, az egy útra szóló menetjegyek napijegyként vehetők igénybe. A kedvezmény a Sopron állomás nemzetközi pénztárában megváltott jegyekre is vonatkozik.
További információ a kedvezményekről a www.gysev.hu, valamint a www.vor.at oldalon olvasható.