Menü Bezárás

Virágzó völgy, avagy miért is kaphatta ezt a nevet?

Sopron északi részén, az Amfiteátrumtól a Dudlesz-erdőig terül el a Virágvölgy városrész, melynek német neve egyébként Blumental. Szerepe a város életében mostanában változik épp, régebben itt többnyire kiskertek, szőlők, gyümölcsösök voltak, az elmúlt 1-2 évtizedben azonban egyre többen választják lakhelyüknek ezt a környéket.

GePaRdLaCeE: P4060212 (Custom) - indafoto.huNa de miről is kaphatta a nevét? Hárs József soproni helytörténész honlapja alapján az elnevezés 1885 óta hatályos, arra azonban nem tér ki, miről is kapta a nevét. Egy biztos, Bécsnek van egy ugyan ilyen nevű városrésze, azaz Blumental, de valószínűleg az elnevezés nem innen ered, hanem egy sokkal kézenfekvőbb dologról.

GePaRdLaCeE: P4060235 (Custom) - indafoto.huEz ugyanis egy völgy, ami tavasszal tele van virágokkal. Ma végigjártam a környéket, és fényképezőmmel megörökítettem a tavaszi Virágvölgy virágzását… A színek kavalkádja, a fű zöldellése szemet gyönyörködtető látványt nyújt. És mi tagadás, lehetséges, hogy kissé morbid, de a Virágvölgyre a legjobb kilátás egyértelműen az Új Szent Mihály temetőből tapasztalható…

GePaRdLaCeE: P4060269 (Custom) - indafoto.huTELJES KÉPGALÉRIA ITT!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .