Browse By

12 pont Bécsnek – így készül a császárváros az ESC-re!

Augusztus óta bizonyos, hogy Bécs lesz az osztrák Eurovíziós Dalfesztivál szervezővárosa. A május 17-e és 23-a között megrendezésre kerülő dalversenyre már javában készül a császárváros: kicsinosítanak és teleplakátolnak mindent amit lehet. Erről hoztunk egy képes csokrot nektek.

Fotó: wien.at

A várost ellepték az egységes koncepció mellett készült plakátok. Szlogenként a dalverseny alatt elérhető maximális pontszámot – azaz 12 pont – választották, utalva arra, hogy Bécs szervezésének teljesítménye számos szempontból referenciaértékű.

Christian Oxonitsch (balra) képviselő:

Már most elérte a várost az Eurovíziós Dalfesztivál hangulata: a bevezető autópályák óriásplakátjain, city lightokon és járművökön megjelentek a plakátok – ezzel kifejezve már most az örömünket a közelgő esemény felé. Azt szeretnénk, hogy egy fantasztikus élmény legyen minden bécsinek és idelátogatónak a dalverseny.

 

esc_kulcs

Fotó: wien.at

Michael Häupl a koppenhágai delegációtól veszi át az Eurovíziós Dalfesztivál kulcscsomóját, rajta az elmúlt évek szervezővárosok szimbolikus kulcsával. Február 20-a óta a bécsi városházán állították ki a díszes ereklyét.

 

Fotó: wien.at

Visszaszámláló oszlop a bécsi városháza előtt.

 

Fotó: Wiener Linien

Semmi se maradhat reklám nélkül. Így matricákat kapott ez a villamos is…

 

Fotó: ÖBB

…és ez a mozdony is 😉

 

Fotó: Die Presse

Ilyen jelenleg a bécsi Stadhalle…

 


…és ilyen lesz a 60. dalfesztivál tiszteletére!

 

Nyitókép: APA/Georg Hochmuth