Browse By

A kritikus tömeg megbukott

Idén talán már a ötödjére rendezte meg a Bringázz Sopron egyesület a Critical Massel egybekötött délutáni dzsemboriját. Hogy mi van a levegőben? A szokásos: az egyik oldalon a haverok zenélnek a másik sarokban a másik haverok mondják a magukét félhangosan, időnként megy egy kis baráti jópofiskodás, és kész. Hangulat az nincs. Hogy korábban volt-e, azt mindenki döntse el maga, de hogy mára már semmi se maradt, az egészen biztos. A gasztroforradalmár Soproforno kóstolója, a wilfinges ütközésszimulátor meg a kisgyermekeknek felállított egész klassz játszóépítmények sajnos önmagukban nem tudnak fenntartani egy ilyen nagy kaliberűnek beállított rendezvényt. Bár három körül aligha volt meg 200 látogató, a megcsúszott ötórás kezdésre már szép számmal képviseltették magukat a soproni biciklisek.
Elnézést, de ne akarjuk egymást átverni. Bármekkora überhipszterség 2015-ben biciklizni, az nem abból áll, hogy félévente elővesszük garázsunkból a montit, berakjuk a kocsi csomagtartójába vagy fel a tetőtartóra és felautózunk a KRESZ-parkba. Ez a sok biciklis itt, az nem az, akiket az év 365 napján látunk, hóban, fagyban és 35 fokban egyaránt. Az igazi soproni bringás az épp most is teker, amikor ezt olvasod. És akkor is tekert mikor te a jaszkarizó tömegbe vergődtél, csak éppen három utcányival odébb, az ellenkező irányba, mert dolga volt, és nem ért rá az önző képmutatásotokra!

A kritikus tömeg egy nem létező tömeg. Csupán porhintés. Bohóckodás.

Ui.: A kedves szervezők járjanak olyan jó példával, bármennyire is játsszák a fontoskodót, ők se menjenek az úttest bal oldalán, főleg nem a bal padkához tapadva. Ha meg mindeközben egy egyirányú utcába térünk be, nem kell mondogatni a jobbratartsot.

Nem győzzük hangsúlyozni, de tisztelet a kivételnek!