Menü Bezárás

A kritikus tömeg megbukott

Idén talán már a ötödjére rendezte meg a Bringázz Sopron egyesület a Critical Massel egybekötött délutáni dzsemboriját. Hogy mi van a levegőben? A szokásos: az egyik oldalon a haverok zenélnek a másik sarokban a másik haverok mondják a magukét félhangosan, időnként megy egy kis baráti jópofiskodás, és kész. Hangulat az nincs. Hogy korábban volt-e, azt mindenki döntse el maga, de hogy mára már semmi se maradt, az egészen biztos. A gasztroforradalmár Soproforno kóstolója, a wilfinges ütközésszimulátor meg a kisgyermekeknek felállított egész klassz játszóépítmények sajnos önmagukban nem tudnak fenntartani egy ilyen nagy kaliberűnek beállított rendezvényt. Bár három körül aligha volt meg 200 látogató, a megcsúszott ötórás kezdésre már szép számmal képviseltették magukat a soproni biciklisek.
Elnézést, de ne akarjuk egymást átverni. Bármekkora überhipszterség 2015-ben biciklizni, az nem abból áll, hogy félévente elővesszük garázsunkból a montit, berakjuk a kocsi csomagtartójába vagy fel a tetőtartóra és felautózunk a KRESZ-parkba. Ez a sok biciklis itt, az nem az, akiket az év 365 napján látunk, hóban, fagyban és 35 fokban egyaránt. Az igazi soproni bringás az épp most is teker, amikor ezt olvasod. És akkor is tekert mikor te a jaszkarizó tömegbe vergődtél, csak éppen három utcányival odébb, az ellenkező irányba, mert dolga volt, és nem ért rá az önző képmutatásotokra!

A kritikus tömeg egy nem létező tömeg. Csupán porhintés. Bohóckodás.

Ui.: A kedves szervezők járjanak olyan jó példával, bármennyire is játsszák a fontoskodót, ők se menjenek az úttest bal oldalán, főleg nem a bal padkához tapadva. Ha meg mindeközben egy egyirányú utcába térünk be, nem kell mondogatni a jobbratartsot.

Nem győzzük hangsúlyozni, de tisztelet a kivételnek!

Ez is érdekelhet

7 Comments

  1. Simicska Lajos

    Haver, te sose bicajoztál igaz? Apád kocsit is vett a kis feneked alá? Ennyire nem süthet belőled a gyűlölet. Most állj fel sétálj egyet a bicikli út mentén, csodáld meg a kétkerekű varázseszközöket majd holnap menj ki a tescoba vagy a friciklihez és vegyél egyet, lehet az outi, monti, csak ne fixi mert még eltörik a kis gázpedálhoz szokott csökött lábad. Ezekután menj ki a KRESZ PARKBA és a biciklis tanpályán próbáldmeg tekerni azt a kurva biciklit 🙂 Üdv. Lajos a Bringáról

  2. Tila pötty

    Megnéztem az összes cikkedet az oldalon, és csak ezt az egyet dobta fel a keresőmotor. Emiatt csak egy dologra tudok következtetni: az egyik szerkesztő megsértődött valamin az eseményen, de ahhoz nem volt mersze, hogy saját nevében publikálja ezt a fröcskölődést, ezért gyorsan csinált magának egy másik felhasználót, amivel kitette ezt ide. Gratulálok!

  3. ejnye

    Rosszindulatú, rossz cikk. Sok helyesírási hibával. Egyébként, ha már szó esik a sávokról: a magatokat hirdető bringás srácnak is szóljatok, mert a videóban is látszik, hogy folyton a szembesávban megy. Valószínűleg a szervezők igyekeznek minden lehetséges módon biztosítani a résztvevőket, akár azzal, hogy a baloldali sávból kísérik a tömeget. Semmi közöm a rendezvényhez, sajnos részt venni sem tudtam rajta, de ez a cikk undorító volt. Méltatlan az oldalhoz.

  4. Boglárka Böröndi

    Tipikus soproni kispolgari megnyilvanulas. Megis miert volna az baj ha az atlag ember aki adott esetben hetkoznap az autojaba kenyszerul, hogy eljusson a munkahelyere az hetvegen fogja a csaladot es ellatogat egy ilyen rendeVenyre? Ez nem a megszalott bicajosoknak szol akik sportszeruen uzik a tekerest, hanem az eleterzesrol, a bicajozas nepszerusiteserol…azoknak is vannak rendezvenyek akik az ev 365napjan tekernek csak azok sportrendezvenyek… konnyu keszakarva a szalkat keresni mas munkajaban, a monitor mogul, fotelharcoskent. A kedves szerzo aki a nevet nem kozolte maga is tehetne egy probat ahelyett, hogy a vasarnap delelott nekiall itt frocsogni olyan emberekre akik ebben a varosban egyedulikent tesznek valamit a nagy nihil ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .