Menü Bezárás

Egy éve itt még vonatok közlekedtek

A Pottendorfer Linie felújításával kapcsolatban 2023 nyarán vágányzár volt érvényben Ebreichsdorf környékén. Az őszi újranyitástól pedig a vonatok már egy új vonalszakaszon közlekednek, ezzel megszűnt Ebreichsdorf régi állomása a városközpont közelében. Októberben kerékpárral jártam a környéken, és meglepődve tapasztaltam, hogy a régi állomáson már gyakorlatilag sínek sem voltak, a legközelebbi útátjáró is úgy nézett ki, mintha sosem járt volna arra vonat. Pedig egy negyed évvel korábban még a Sopronból Bécsbe tartó szerelvények is megálltak a régi állomáson.

Érdekesség, hogy a régi állomás épülete előtt az első vágányt egy darabon meghagyták, ahol a Badner Bahn, azaz a Baden-Bécs HÉV (Wiener Lokalbahn) két régebbi szerelvényét állították ki.

Az eddigi egyvágányú pálya helyett új, nagyobb sebességre és kapacitásra alkalmas pálya létesült, vadonatúj állomással a város keleti részén. Mellé buszpályaudvar is települt, a jó megközelíthetőséget pedig gyalog- és kerékpárút, B+R kerékpártároló és P+R parkoló garantálja.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .