Menü Bezárás

Emberrablás Kismartonban: Az Esterházy-vezér idős édesanyja az áldozat

ÚJABB CIKKÜNK A TÉMÁBAN IDE KATTINTVA OLVASHATÓ

Az osztrák lapok, így a KURIER és a BVZ is arról írnak, hogy kedd délután egy emberrablás történt Kismartonban. Az áldozat nem más, mint az Esterházy alapítványokat és üzemeket irányító Stefan Ottrubay idős édesanyja.

A 80 éves asszony gondozójával a kismartoni kórház közelében sétált, amikor hirtelen megállt mellettük két lesötétített autó. A személygépjárművekből több férfi szállt ki, a gondozót félrelökték, Ottrubay édesanyját pedig betuszkolták az egyik limuzinba. A rendőrség információ szerint egyelőre nem tudni, kik lehettek a támadók, és hogy milyen rendszámú autókkal követték el a bűncselekményt. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, szinte az egész várost lezárták, minden utat ellenőriznek a környéken, beleértve az autópályát, és a Sopron felé vezető főutat is.

Hogy mi állhat az emberrablás hátterében, egyelőre nem tudni, sajtóinformációk szerint nem váltságdíjról van szó. A svájci születésű Stefan Ottrubay 2000-ben vette át az Esterházy alapítványok és üzemek irányítását nagynénjétől, Esterházy Melindától, így az ő kezében összpontosul több, mint 800 millió eurónyi vagyon.

FRISSÍTÉS 20:40 Az elkövetők német rendszámú autóval menekültek, és köztük állítólag több nő is volt. Az elrabolt 88 éves hölgy sötét piros kabátot, fekete kalapot, fekete cipőt és barna kesztyűt viselt.

FRISSÍTÉS 20:06 A rendőrség információi szerint a két autó közül az egyikben egy vékony testalkatú, szőke nő is ült, aki sapkát viselt.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .