Menü Bezárás

Feltételezett emberrablás Kismartonban: szivárognak a részletek

Szivárognak a részletek a tegnapi kismartoni emberrablással kapcsolatban. Délután az Esterházy-vagyont kezelő Ottrubay István (Stefan Ottrubay) idős édesanyját rabolták el.

FRISSÍTÉS 11:20

A rendőrség megerősítette, hogy Magdolna Theresia Ottrubay Kitzbühelben, lányánál tartózkodik, és jól van. Minden valószínűség szerint nem emberrablásról van szó, hanem egy családon belüli ügyről, az asszony ugyanis a jelenlegi információk szerint önként ült be a lesötétített autóba. Kitzbühel csak egy állomás volt az úton, a végső cél a 88 éves asszony lányának svájci otthona. És az „emberrablás” sem egészen úgy történt, ahogy a korábbi hírek szóltak, a forgalmat ugyanis az egyik autóból kiszálló, sárga mellényes hölgy megállította, amíg Magdolnát beültették az autóba. Stefan Ottrubay édesanyja múlt év ősze óta tartózkodott fiánál Kismartonban, azonban nem érezte jól magát, mert Burgenlandban senkit nem ismert. Ez állhat az ügy hátterében.

FRISSÍTÉS 2019.01.23 10:15 Alig telt el 20 óra a feltételezett emberrablás óta, A LEGFRISSEBB SAJTÓINFORMÁCIÓK SZERINT a 88 éves asszony előkerült, méghozzá Tirolban, Kitzbühelben, lányánál találták meg, jól van. A rendőrség a délelőtt folyamán deríti ki, tényleg egy emberrablásról van-e szó, vagy a hölgy önként szállt be a korábban már említett limuzinba.

Korábban történt:
A 88 éves hölgyet kedden délután 15:30 körül rabolták el az Esterházy utcában (Esterházystraße) gondozója mellől. A feltételezett elkövető egy nő, aki egy fekete limuzinba rángatta az idős asszonyt. Ez után az elkövetők nagy sebességgel hajtottak el a Hegytemplom felé.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, de a nyomozásra való tekintettel részleteket nem hajlandóak elárulni. A legfrissebb sajtóinformációk szerint az elrabolt asszonyt szerda reggel Kitzbühel környékén látták. A Burgenlandi Tartományi Bűnügyi Hivatal kér mindenkit, aki esetleg információval rendelkezik az emberrablással kapcsolatban, hívja a következő telefonszámot: +43 59 133 10 3333, vagy jelentkezzen bármelyik rendőrőrsön.

Helmut Marban rendőrségi szóvivő az APA hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után. „Nemzetközi keresés folyik minden irányban” – fogalmazott a szóvivő, és részletesen elmondta, hogyan néztek ki az emberrablók, ezt az MTI írja.

Herbert Kickl belügyminiszter azonban óvatosságra intett, azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy ez – mint fogalmazott – „klasszikus értelemben vett emberrablás volt-e”.

Kiemelt kép: az épület, ami előtt történt az emberrablás (Forrás: Google Maps)

Ez is érdekelhet

1 Comment

  1. Pingback:Emberrablás Kismartonban: Az Esterházy-vezér idős édesanyja az áldozat – IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .