Menü Bezárás

Ezért állt be hétfő reggel fél Sopron

Tegnap reggel sokan tapasztalhatták Sopronban, hogy a szokásosnál is nagyobb közlekedési káosz alakult ki. Olvasóink beszámolói szerint a Sopron-Baumgarten/Schattendorf vasúti vonalszakasz városon belüli részén tilosat jeleztek a sorompók, ugyanakkor vonat hosszú ideig nem jött, vagy ha jött is, csak lépésben haladt. Ennek köszönhetően a Kossuth Lajos utca, a Béke út, a Táncsics Mihály utca és még rengeteg környékbeli út teljesen beállt, a probléma ugyanis pont a reggeli csúcsban történt, amikor a legtöbb vonat és a legtöbb autó is jár a környéken. Megkérdeztük a GYSEV-et, mi történt, miért jeleztek pirosat a fénysorompók.

Íme a GYSEV sajtóválasza:

A vasúttársaság ügyeletes munkatársai tegnap hajnalban észlelték, hogy a Sopron-országhatár közötti szakaszon érintkezési probléma lépett fel a biztosító berendezéseknél. A hiba beérkezésétől az elhárításig tartó időszakban az érintett vasúti átjárókat az ilyenkor érvényes utasításokat betartva, alacsony, 15 km/órás sebességgel közelíthették meg a vonatok, így több ideig tartott egy-egy szerelvény áthaladása. A műszaki hiba elhárítását már hajnalban megkezdték a szakemberek, a teljes hibaelhárítással fél 9-re végeztek, innentől kezdve üzemszerűen működött az összes, érintett sorompó berendezés.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .