Menü Bezárás

Határtalan vízvezeték, Teil 1.

Több szomszédos járás vízbázisát köti össze majd az a határtalan vízvezeték, melynek első szakaszát múlt héten avatták Lajtaszentmiklóson (Neudörfl). Az Aqua Burgenland Sopron első fázisa 2014 és 2017 között készült, és eddig 15 millió euróba került. Ennek keretében a lajtaszentmiklósi vízművet újították fel, illetve egy új, nagyobb kapacitású vízvezeték épült a magyar határ irányába, egyelőre Fraknónádasdig (Rohrbach).

A projekt második szakasza már a határtérséget érintené, Európai Uniós források azonban a magyar oldalon nem állnak rendelkezésre, ezért kormányzati támogatásra lesz szükség. A burgenlandi vízvezetékrendszer Somfalva (Schattendorf), Pomogy (Pamhagen) és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) mellett is csatlakozna a Sopron környéki hálózathoz.

Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök az átadóünnepségen elmondta: a tartományi vezetés nagyon jó kapcsolatot ápol a magyar nagykövetséggel, de a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztériummal közvetlen tárgyalások is folytak a múltban. A tartományfőnök biztos abban, hogy közösen megtalálják a megoldást, ahogy a korábbi közös projektek esetén is, írja az ORF magyar oldala.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .