Menü Bezárás

Ingázó vagy, és unod a kommersz zenét? A Radio SOL neked szól!

Magukat Ausztria első polgári rádiójának nevezik, de mit is jelent a SOL? Mert hogy nem a Soul zenei műfaj elírása (na jó, azért van hozzá köze), hanem egy mozaikszó.
Zenei stílusokban: Soul-Oldies-Latino, Hozzáállásban: Szociális-Ökológis-Helyi. Ezekkel lehet leginkább jellemezni a rádiót. A sok, mondjuk ki, mainstream szemét között egy kis különleges sziget.

A rádió eddig egy frekvencián sugárzott, pár napja indult az újabb, így már Bécstől Bécsújhelyig, vagy Bécstől Sopronig lehet hallgatni a reklámmentes rádiót, az FM 105.1MH-en, és az FM 95.5MHz-en. A műsorban helyet kapnak a térség településeinek eseményei, programjai, stúdióbeszélgetések helyi emberekkel, élő közvetítések. Egyvalami viszont biztosan nincs: reklám. Reklámok helyett ugyanis a médiaközpontban kuponokat lehet beszerezni, melyekkel a térségben található szolgáltatásokat lehet igénybe venni, üzletekben lehet vásárolni, stb…

A hivatalos lefedettség (persze ettől még keletebbre is elszól)
A hivatalos lefedettség (persze ettől még keletebbre is elszól)

A rádió hivatalosan képzési rádió, melyhez egy médiacentrum is tartozik, ahol különféle médiával kapcsolatos képzéseken lehet részt venni, többek között webrádió kurzuson, PC-internet kurzuson, fotókurzuson, de egy social media manager tanfolyamot is el lehet végezni. Az új frekvencia, mely Mödlinget, és Bécs déli részét fedi le, a HTL Mödling képzésének együttműködésével jöhetett létre. Ezzel már mintegy 870.000 embert érnek el.

Napos zenék, jó hangulat, modern technológia. Ez a Radio SOL a 95.5-ön, és a 105.1-en.

www.radiosol.at
www.planetsol.eu
planetsol.ning.com

Érdekességképp a két adó vétele Sopronban:

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .