Browse By

Ingyen meki a parkolócéduláért

Érdekes kezdeményezést vezettek be nemrég Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) számol be a WN24. Bécsújhely városa és a McDonald’s megállapodást kötöttek, amivel az autósok járnak jól. De mi van a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal?

A McDonald’s franchise bécsújhelyi képviselője, Peter Stief a WN24-nek elmondta, megpróbálja olyan különlegessé tenni az éttermeibe való látogatást, amennyire csak lehet, ezzel pedig a városi mobilitást igyekszik összekötni a gasztronómiával. A kezdeményezésben pedig partnerre is talált, Bécsújhely város polgármestere, Klaus Schneeberger személyében.

Akik a városban fizető parkolóban parkolnak, őrizzék meg parkolójegyüket, azt ugyanis 24 órán belül be lehet váltani a város McDonald’s üzleteiben (ebből egyébként az alig ötvenezres városban 3 is van), méghozzá ingyen sajtburgerre, egy kis hideg üdítőre, vagy egy kis sültkrumplira.

A McDonald’s éttermek nem csak fontos találkozási pontok, hanem a városnak gazdaságilag is nagy jelentőséggel bírnak, például azért, mert munkahelyeket teremtenek. Örülök, hogy egy ilyen nem minennapi együttműködés születhetett, melynek keretein belül Bécsújhely belvárosát és a külvárosban található éttermeket össze tudjuk kötni” mondta Klaus Schneeberger.