Menü Bezárás

InterCity? Itt a RaaberCity!

Forgalomba álltak a GYSEV Zrt. első felújított InterCity-kocsijai. Az átalakított és a vasúttársaság színeire festett járművek különlegessége, hogy a vasúti kocsi összes fülkéjét fedélzeti utastájékoztató monitorral szerelték fel. Az első felújított IC-kocsik a Sopron-Budapest viszonylatban közlekednek, az ősz folyamán azonban több átalakított jármű is forgalomba áll, így a Szombathely-Budapest InterCity-közlekedésben is használhatja őket a vasúttársaság.

IkvaHír: DSC 1986 (Custom) - indafoto.huA GYSEV Zrt. év elején jelentette be, hogy 26 használt, de jó műszaki állapotú InterCity-kocsit vásárolt az Osztrák Szövetségi Vasúttársaságtól (ÖBB). A Dunakeszi Járműjavító Kft., további külsős vállalkozók, valamint a vasúttársaság saját szakemberei már tavasszal megkezdték a kocsik teljes átalakítását.

A 21-90, ill. 31-90-es sorozatszámú kocsikat a GYSEV Zrt. zöld-sárga színvilágát tükröző külső festéssel látták el. A 11 fülkével és 66 ülőhellyel rendelkező, klímával és zárt rendszerű wc-kel felszerelt kocsikban az összes ülést újrakárpitozták, az utasok kényelméről mozgatható fejtámla és beépített olvasólámpa gondoskodik.

IkvaHír: DSC 1977 (Custom) - indafoto.huAz ünnepélyes átadáson bemutatták az első, ún. A-B kocsit is: ezekben a járművekben a 6 másodosztályú mellett 5 első osztályú fülkét alakítottak ki. Az első osztályú fülkékben bőrborítást és fejpárnát kaptak az ülések, a csomagtartókat üvegpolcokra cserélték, a fülkéket szőnyeggel és függönnyel szerelték fel.

IkvaHír: DSC 2008 (Custom) - indafoto.huA felújított InterCity-kocsik mindegyike biztosít ingyenes wifi-szolgáltatást, a fülkékben pedig mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas konnektorok várják az utasokat.

A kocsik különlegessége, hogy az összes fülkébe szerelt a vasúttársaság fedélzeti utastájékoztató monitorokat. Ezeken valós idejű, azonnali utazási információkat láthat az utazóközönség: a vonat sebességét, térképet, érkezési időket és csatlakozásokat.

IkvaHír: DSC 1978 (Custom) - indafoto.huA kocsikat saját fejlesztésű, elektronikus pontkijelzős iránytáblákkal szerelte fel a vasúttársaság. A kijelzőkön az adott InterCity vonatszáma, a kocsiszám, a célállomás és a megállási helyek jelennek meg.

IkvaHír: DSC 1980 (Custom) - indafoto.hu„Az InterCity-vel történő utazás feltételeinek javítása egyik legfontosabb célkitűzésünk volt az elmúlt években. Nagy öröm számomra, hogy a 26 IC-kocsi közül az első három már szolgálhatja az utasokat, az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy a felújításban a GYSEV szakemberei is komoly részt vállaltak. Használt kocsikat vásároltunk az ÖBB-től, de az átalakítás után a járművek véleményem szerint tökéletesen megfelelnek a mai kor elvárásainak” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

IkvaHír: DSC 1989 (Custom) - indafoto.hu„A GYSEV Zrt.-től folyamatosan láthatjuk az utasok kényelmét szolgáló, innovatív fejlesztéseket. Kiváló, kényelmes InterCity-kocsik állnak ma forgalomba, amely a térségben élők érdekét szolgálja, köszönet érte a vasúttársaságnak” – mondta az ünnepségen Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Søren Villumsen dán vasúti modellező alkotása
Søren Villumsen dán vasúti modellező alkotása

Az első három járművet követően az ősz folyamán folyamatosan állnak forgalomba a felújított és átalakított GYSEV-es IC-kocsik, amelyek a Sopron-Budapest viszonylat után, várhatóan október végétől a Szombathely-Budapest InterCity-forgalomban is közlekednek.

TELJES KÉPGALÉRIA ITT!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .