Browse By

Járda épülhet a Győri úti ALDI-ig az idei évben

Sopron MJV idei évi költségvetésében szerepel a Határdomb út és az ALDI között még hiányzó járdaszakasz megépítése a Győri úttal párhuzamosan. Tudják, ez az a rész, ahol az Alpha Park parkolójának a sarkánál ki van építve és működik is a gyalogosforgalmat szabályozó forgalmi lámpa, de zebra még nincs felfestve.

IkvaHír: P4290561 - indafoto.hu

IkvaHír: P4290562 - indafoto.hu

Érdeklődtünk az önkormányzatnál és sikerült megtudnunk, hogy Sopron városa a terveket illetően már jogerős építési engedéllyel rendelkezik.

A munkálatok tényleges megkezdését egyelőre technikai akadályok is hátráltatják, példaul az, hogy jelenleg a jelzőlámpás csomóponttól a volt autószalonig nincs rendelkezésre álló önkormányzati terület a járda kivitelezéséhez és a tulajdonos nem járult hozzá a terület használatához. A településrész vonatkozó szabályozási tervének felülvizsgála azonban folyamatban van, mely vélhetően orvosolni fogja a kialakult helyzetet.

IkvaHír: P4290558 - indafoto.hu
Reméltük, hogy a fejlesztés egyúttal az ALDI kerékpáros megközelítésének problémáját is rendezni fogja, de sajnos azt a választ kaptuk, hogy kizárólagos járda épül majd és nem pedig gyalog- és kerékpárút. Ennek indoka pedig az, hogy a szerelvénybolt előtt rendelkezésre álló terület túl szűk a gyalogkerékpárút által megkívánt szabványszélesség eléréséhez, amit következő képünk valóban alá is támaszt. Mi azért megkockáztatjuk, hogy az árok befedésével el lehetne érni a szükséges szélességet…

IkvaHír: P4290552 - indafoto.hu

(Fotók: Keszei László)