Menü Bezárás

Jól jár Sopron és az egész térség a menetrendváltással

Egész Európában, így Ausztriában és Magyarországon is december 10-én lesz a menetrendváltás a közösségi közlekedésben. Térségünket a vasúton több változás is érinti, lássuk, miről is van szó.

  • Két új járat is közlekedik NAPONTA Sopronkeresztúr-Sopron-Ebenfurt útirányon át Bécs főpályaudvarra (Wien Hbf.). Deutschkreutz állomásról 21:13-kor (Sopron 21:22) és 22:13-kor (Sopron 22:22) indul, míg Wien Hauptbahnhofra 22:37-kor illetve 23:37-kor érkeznek.
  • Bécsből Ebenfurton és Sopronon keresztül Sopronkeresztúrra (Deutschkreutz) NAPONTA egy új, HÉTVÉGENTE pedig még egy plusz új vonat közlekedik éjjel. Előbbi Wien Hauptbahnhof állomásról 23:23-kor indul, Sopronkeresztúrra pedig 00:47-kor érkezik (Sopron 00:38), utóbbi péntekről szombatra virradó éjjel és szombatról vasárnapra virradó éjjel 0:26-kor indul, Sopronkeresztúrra pedig 01:48-kor érkezik (Sopron 01:38). Utóbbi vonatnál egyébként egyelőre nem teljesen tisztázott, hogy Sopronban is megáll-e, a menetrendben soproni megállás nem szerepel, a GYSEV-Raaberbahn Facebook oldala szerint viszont megáll.
    (FRISSÍTÉS: megerősítésre került, a vonat megáll Sopron állomáson is.)
  • A Sopron-Győr(-Budapest) vasútvonalon jelentős változás, hogy a korábban vasárnap InterRégióként közlekedő késő esti vonat InterCity-ként közlekedik a továbbiakban, Sopronból 20:21-kor indul, Budapest-Déli helyett Budapest-Keleti pályaudvarra 22:44-kor érkezik. Újdonság még, hogy Budapest-Keleti pályaudvarról (21:15) új esti InterCity vonat közlekedik vasárnaponként Sopronba (23:43).
  • Ami a Sopron-Szombathely vasútvonalat illeti: Új személyvonat közlekedik naponta, Sopron (21:08) – Szombathely (21:58) között. Visszirányban is új személyvonat közlekedik naponta, Szombathely (12:00) – Sopron (12:51) között.
  • Menetrendváltástól Kismarton (Eisenstadt) felől már nem csak Nezsider (Neusiedl am See) felé lehet közvetlenül eljutni Bécsbe, hanem Vulkapordány felé is. Ami eddig átszállási lehetőség volt, azt ugyanis december 10-étől úgy oldják meg, hogy a Kismarton felől érkező REX65 és a Sopron felől érkező REX6 motorvonatokat Vulkapordány állomáson összekapcsolják. Ennek köszönhetően egyébként Sopron és Sopronkeresztúr felől a menetidő 1 perccel növekszik Bécs felé. Újdonság még a Wulka-Sprinter, mely munkanapokon egyszer közlekedik reggel, 5:20-kor Vulkapordányból indulva csak Ebenfurtban áll meg és úgy közlekedik tovább Bécs főpályaudvarra.
  • Bécsből Nezsideren át Pomogy (Pamhagen) állomásra naponta új késő esti járat közlekedik (REX63), mely 23:18-kor indul Bécs főpályaudvarról és 00:38-kor érkezik Pomogyba. A vonat Fertőszentmiklósig tovább nem közlekedik.

Részletek:

2023. december 10-én életbe lép a 2023–2024. évi belföldi közforgalmú menetrend | Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (gysev.hu)

LR Dorner: Mit dem Fahrplanwechsel kommen Frühpendler in 41 Minuten mit dem Zug von Wulkaprodersdorf nach Wien – Land Burgenland

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .