Menü Bezárás

Kapacitáscsökkentéssel a késések ellen?

Problémákkal küzd az ÖBB a Kelet-Ausztriai régióban. Az utóbbi időkben ugyanis nagyon megszaporodtak a késések, kimaradó vonatok elsősorban Bécs elővárosában és például Bécsújhely környékén is. A vasúttársaság szerint ez azért van, mert sok vasúti kocsi, illetve motorvonat is kiesett a forgalomból, jelenleg javítás alatt állnak. Az újonnan megrendelt vasúti kocsik szállítása pedig késlekedik. Emiatt viszont nem tudják tartani a menetrendet, így drasztikus lépést hoztak: átmenetileg ritkítják a járatokat. Valahol kevesebb vonat közlekedik, valahol a kapacitást csökkentették úgy, hogy például az eddigi emeletes vasúti kocsik helyett normál kocsik járnak.

Elsősorban az ingázóknak kellemetlen ez, akik ezentúl nagyobb zsúfoltságra készülhetnek pont a csúcsidőben. Az érintett vonalak például: a Nordwestbahn Korneuburg és Wien-Floridsdorf között (S3), az R40-es viszonylat St. Andrä-Wördern és Wien Franz-Josefs-Bahnhof között. Bécs-Bécsújhely-Sopron-Sopronkeresztúr (Burgenland Sprinter), illetve Wien Franz-Josefs-Bahnhof és Gmünd között pedig néhány vonat nem emeletes kocsikkal közlekedik. Christof Herman, az ÖBB helyi közlekedésért felelős vezetője az Ö1-Morgenjournal című műsorában még január végén azt mondta, előreláthatólag március elejéig állhat fenn ez a kellemetlen állapot.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .