Menü Bezárás

Két egyszerű mód a szelektív szigetek szemétdombbá válásának elkerülésére

Annyiszor írtunk már róla, annyiszor írtak már róla annyian, mégsem történt szinte semmi pozitív változás. A szelektív szigetek állapota Sopronban kritikán aluli. A város bármelyik pontján járunk, tuti, hogy találunk olyan szelektív szigetet, ami inkább hasonlít egy illegális hulladéklerakóra. Festékes vödrök, gumiabroncsok, ruhaanyagok, hűtő, elektromos roller(!), mindent leraknak, ami nem oda való. És TÉNY, hogy évek óta nagy hiányosság Sopronban a lomtalanítás, de mindent nem lehet arra kenni, ráadásul a fent felsorolt dolgok többségét nem is lehetne lomtalanításon elszállíttatni.

De itt van két egyszerű dolog, amivel elkerülhető lenne, hogy szemétdombbá váljanak a szelektív szigetek:

  • Ha már látjuk, hogy a konténerek tele vannak, NE RAKJUK LE A SZEMETET, hanem várjuk meg, míg ürítik őket.
  • Ha olyan szemetünk van, ami egyik konténerbe sem passzol, akkor NE RAKJUK LE, NE HAGYJUK A SZELEKTÍV SZIGETNÉL!

Annyira egyszerű és annyira evidens lenne, de sokan egyszerűen nem értik meg. Ahogy például azt sem, hogy a papírgyűjtő konténerben több cucc férne el, ha a mozivászon méretű TV-k dobozát szétvágnák. Ami pedig nem veszélyes hulladék*, azt egy bizonyos mennyiségig INGYEN LE LEHET RAKNI AZ STKH ZÖLDUDVAROKBAN, amiből Sopronban kapásból kettő is van.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .