Menü Bezárás

Kezdődik a Soproni Tavaszi Napok

Az idei Soproni Tavaszi Napok Nemzedékek és kultúrák találkozása mottóval zajlik március 15. és április 7. között a leghűségesebb városban. Gazdag, színes, változatos programkínálattal, családi rendezvényekkel, rangos kiállításokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel várja a közönséget sok helyszínen a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. 

Az idei Soproni Tavaszi Napok igazi városi kulturális ünnep az együttműködés, az intézmények és közösségek erejével, összefogásával, hiszen a Pro Kultúra partnerei a majd egy hónapig tartó nagyszabású, műfajilag sokszínű, minden generációt megszólító, a települést megmozgató rendezvénysorozat keretében a Soproni Múzeum, a Soproni Széchenyi István Városi Könyvtár és Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Sportfelügyeleti Csoportja. 

Az eseménysorozat nyitánya március 15-én lesz, amikor is Huszáros Családi Napot tartanak a Liszt-központban és a belvárosban. Huszárok felvonulása, hagyományőrzők, katonai térzene, táncház, kézműves foglalkozások, színes, izgalmas programok várják majd a soproniakat és a városba érkezőket. Másnap, az ünnephez kapcsolódva ugyancsak egy nagy családi nap keretében tartja a Győri Szimfonikus Zenekar a Kuglóf koncertjét Magyar Virtus, harcban edzett művek címmel a GYIK Rendezvényházban Kóczán Péter vezényletével. Ekkor felcsendül Brahms Magyar táncok népszerű műve és részleteket hallhat a közönség Kodály Zoltán Háry Jánosából. A koncert különlegessége, hogy kuglófkóstolással és gyümölcs teával várják a szervezők az érdeklődőket. Ebben a sorozatban április 6-án a Soproni Szimfonikus Zenekar is bemutatkozik Tavaszi hangok – áradó vizek valamint, Strauss-keringők és Smetana: Moldva szimfonikus költeményével.

A Soproni Tavaszi Napokon láthatják a nézők a nagyon várt Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! történelmi filmet az Elit Moziban március 21-én este hat órakor. Az alkotás több jelenetét Sopronban vették fel. A közönségtalálkozón a film rendezője, Lóth Balázs és a két főszereplője, Mosolygó Sára és Berettyán Nándor osztja meg élményeit a forgatással kapcsolatban.

A Soproni Tavaszi Napok keretében a kulturális programok, kiállítások, összművészeti előadások mellett tartanak sporttal és mozgással egybekötött eseményeket, így futóversenyt, emléktúrát. A rendezvénysorozat idei programjának az is célja, hogy több generáció és nemzedék együtt találkozzon a kultúra sokszínű, változatos világával a település jelentős kulturális ünnepén.  

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .