Menü Bezárás

Kinek a holttestét találhatták meg a Fertőben?

Pénteken a Fertő tóban, a Ruszt melletti öbölben találtak egy holttestet a vízben. A végtagok és fej nélküli torzót a nádas és egy csónakház között fedezte fel egy ott tartózkodó férfi. Búvárok kutatták át a tó medrét, melynek során nem sokkal később a holttest feje is előkerült, tegnap pedig jött a hír, mely szerint két alkart is találtak. Az ügy borzasztó és rejtélyes, ugyanakkor több kérdést is felvet, a legfontosabb talán: ki lehet az áldozat?

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy esetleg egy korcsolyázó alatt szakadhatott be még télen a jég, aki beszorulhatott a jégtakaró alá, testét pedig egy hajócsavar intézhette így el. Erről egyébként a Heute írt.  Aztán a magyar bulvársajtó arról kezdett írni, hogy esetleg VV Fanni, azaz Novozánszky Fanni eltűnése állhat a háttérben, ám mostanra ezt a DNS vizsgálat eredményeire hivatkozva cáfolták. Ami biztos, hogy a megtalált testrészek mind ugyan attól a személytől származnak, tehát egy elhunytról beszélünk.

Fotó: APA/Christoph Miehl

A legújabb teória szerint pedig összefüggés lehet a holttest és egy 2014-es Győr-Moson-Sopron megyei feltételezett gyilkosság közt. Az akkor eltűnt nő egy hentes, a „Darnózseli hentes” felesége volt, 2014 óta pedig nem látta senki. Bár férje kertjében találtak egy női holttestből származó tüdőt és szívet, 2016-ban az egykori hentest felmentették, mert a szerveket sósavval roncsolták szét, így pedig nem lehetett száz százalékban kimonda­ni, hogy a feleségéé voltak. Az ügyet most tárgyalják újra a Bors szerint.

(Heute, Österreich, HVG, Bors, SN, kiemelt fotó: APA/Herbert P. Oczeret)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .