Menü Bezárás

Kivágtak több nagy fűzfát az Ikva partján

Sopron legjelentősebb vízfolyása, névadónk, az Ikva-patak partján, az Ikva soron több öreg fűzfa is sorakozott. Ezek állapota azonban jelentősen leromlott, több letört ág is volt már a patak árterében, főleg szeles időben fennállt annak a veszélye is, hogy komolyabb probléma is történhet. Feltételezhetően emiatt is döntöttek úgy a szakemberek, hogy többet ezek közül a fák közül kivágnak. Szám szerint háromnak kellett búcsút mondani, az Ikva sor látképe pedig így jelentősen megváltozott. Reméljük, mihamarabb új fák kerülnek a helyükre. Mindenesetre a kivágott fák tönkjén látszik is, hogy bizony az állapotuk már nem volt a legjobb. Íme néhány fotó.

Ez is érdekelhet

1 Comments

  1. Molnár Józsefné

    Ideje volt kivágni őket, de azért nagyon hiányzik a szépségük. Az erre járókat viszont nem értem: eddig elhozzák a teli üdítős-sörös-energia italos üvegeket, dobozokat, aminek a kiürítésében annyira elfáradnak, hogy az üres ottmarad a patak partján. Nagyon szomorúan néz ki a patakpart. Talán ha valahova kitennének egy-egy szemetest, beledobnák őket. Igaz, akkor a szél meg a patkányok kevesebb játékszert találnának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .