Menü Bezárás

M85: terveket is mutatott a Környezetvédelmi Főfelügyelőség

Ma délelőtt fél 12-kor tartotta az M85-ös út Pereszteg-Sopron-országhatár szakaszának környezetvédelmi engedélyezési eljárásával kapcsolatos közmeghallgatását az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség a soproni Megyeházán. Az esemény a Főfelügyelőség honlapján kívűl tudomásunk szerint nem lett más médiafelületen hirdetve, mindössze a múlt heti Hírsztárban jelent meg egy hirdetés, de az is pusztán egy magánszemélynek köszönhetően. Ennek ellenére szép számban jelentek meg az érdeklődők, alig lehetett elférni a Megyeházán. A Főfelügyelőség mellett a terveket készítő cég is megjelent és miután ismertették azokat, kérdéseket is lehetett feltenni.

A lebonyolítás botrányosra sikerült, a kivetítő mérete túl kicsit volt ahhoz, hogy a hátul állók is részleteibe menően láthassák a terveket, ráadásul az előadók teljes képernyős nézetre sem váltottak át, ezzel is tovább kisebbítve a prezentált tartalmak méretét. Még jócskán lett volna kérdés a hallgatóság részéről, amikor lemerült a mikrofon akksija, persze pótakku nem volt, így a végén kihangosítás nélkül, az előadók köré gyülve kellett a kérdéseket feltenni. A sorozatos „szerencsétlenkedés” miatt többen csalódottan idő előtt elhagyták a termet. Ami mindenképpen említésre méltó, hogy a hallgatóság köreiben egyáltalán nem volt magától értetődő a beruházás támogatása, nagy számban voltak jelen a gyorsforgalmi ellenzői is.

Az elhangzottak összefoglalására most nem vállalkozunk, hiszen, mint kiderült, az előadások alapját képező tervek teljes — térképmelléklettel ellátott — dokumentációja elérhető a Főfelügyelőség honlapján: letöltés. Ebből szemezgetünk most, a teljesség igénye nélkül.

pereszteg-nagycenk
A Pereszteg Nagycenk szakasz.
nagycenk-sopron
A Nagycenk – Sopron szakasz.
sopron-orszaghatar
A Sopron – országhatár szakasz.
legend
Jelmagyarázat.

Hallgatói kérdésre válaszolva elhangzott még az a fontos információ is, hogy a véleményezés eredeti határideje ma lett volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a mai naptól számított 8 munkanapon belül a Főfelügyelőség még biztosít lehetőséget észrevételek benyújtására, melyet hagyományos levélben várnak levélcímükre: 1539 Budapest, Pf. 675.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .