Menü Bezárás

Magyarországon készül, de Magyarországon nem kapni. Mi az?

Régebb óta böki a csőrömet már az a tény, hogy Magyarországon szinte csak importból lehet kapni különleges üdítőitalokat. Olyan italokról beszélek, amik nagy márkák, az országban is jelen lévő márkák, viszont kisebb, vagy jobban mondva „más” termékpalettával rendelkeznek. Ez a cikk a Coca Cola két termékéről szól, amik Ausztriában kaphatóak, de Magyarországon készülnek.

Az egyik ilyen a Coca Cola Vanilla, mely régen rendes, bejáratott termék volt Magyarországon is, azt valamiért kivezették. Ausztriában most is kapható, és jé, mit ír a doboz hátulja? HERGESTELLT IN UNGARN… Tehát Magyarországon készül, de Magyarországon csak a brit import kapható, logikus. Persze van 1-2 bolt, mondjuk a Müller, ahol ez a verzió is elérhető, az viszont akkor még abszurdabb, hiszen Magyarországon készül, kiviszik Ausztriába, majd importként forgalmazzák a drogériában.

 

A másikat pedig nemrég fedeztem fel, ez a Coca Cola Zero Ginger. Először kóstoltam meg, és borzasztó íze van, ezt kár tagadni, ebben pedig nem a gyömbér a hibás, hanem az édesítőszer, viszont a lényegen ez sem változtat: a doboz hátulján a felirat HERGESTELLT IN UNGARN. Tehát ez is Magyarországon készül, de ez sem kapható Magyarországon.

Köztudott, hogy Magyarországon kiváló minőségű a víz, emellett pedig rengeteg helyen hozzáférhető ásványvíz is, azonban az osztrák Coca Cola gyár pont a történelmi Magyarország területén, Nemesvölgyben (Edelstal), Burgenland legészakibb településén található, ahol palackozzák a Römerquelle ásványvizet is, tehát a vízminőségre nem lehet panasz, így kérdéses, hogy miért is készül Magyarországon az, ami Ausztriában kapható. Bár sokkal inkább jogos kérdés az, hogy ha valami Magyarországon készül, miért nem kapható Magyarországon? Azok a fránya „piaci igények”…

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .