Browse By

Március 15-ei programajánló

Nemzeti ünnepünk alkalmából összegyűjtöttük a környék önkormányzati megemlékezéseit, illetve programkínálatát:

Sopron:
9:30-tól zenés felvonulás a Várkerületen, majd 10:00-tól ünnepi megemlékezés a Petőfi téren. Beszédet mond Szájer József, EP-képviselő. A műsorban Sopron Város Fúvószenekara, a Pendelyes Táncegyüttes és a Soproni Petőfi Színház művészei működnek közre.
A programok miatt forgalomkorlátozásra is kell számítaniuk a közlekedőknek:  9:30-tól ugyanis a Várkerületen lesz zenés felvonulás, a Petőfi teret pedig 9 és 12 óra között nem tudják majd megközelíteni az autósok. (A mélygarázsba ez idő alatt nem lehet behajtani, de a kijutást biztosítják a szervezők.) Az Ógabona tér – Petőfi tér felé közlekedő autóbuszjáratok a fenti időszak alatt az alábbi útvonalon közlekednek: 7205 (33) Sopron – Sopronkőhida – Fertőrákos és a 7209 (14) Sopron – Balf – Kópháza felé közlekedő autóbusz járatok: Lackner Kristóf u.-autóbusz-állomás – Várkerület, Mária szobor – Várkerület, Ötvös u. – Széchenyi tér – Móricz Zsigmond utca útvonalon közlekednek. A járatok a lezárás ideje alatt nem érintik az Ógabona tér, Újteleki utca megállóhelyet, helyette a Várkerület, Mária szobor és a Várkerület, Ötvös utca megállóhelyeken állnak meg.

Kismarton:
A kismartoni Eszterházy-kastélyban az ünnep alkalmával szombaton és vasárnap óránként indítanak magyar nyelvű tárlatvezetéseket. A múzeum megtekíntése után lehetőség van borkóstolóra a Bormúzeumban.

Megtekinthető lesz többek között a gyűjtemény részét képező lenyűgöző méretű magyar koronázási zászló, a Magyar Királyság első Szent Koronás címerábrázolásával. A kép forrása: esterhazy.at

További részletek és árak erre.

Fraknó:
Fraknó vára is magyar nyelvű tárlatvezetéssel és egyébb plusz programokkal várja a magyar ajkú lakosságot Nemzeti ünnepünk alkalmából.
További részletek és árak erre.

Kapuvár:
A városi megemlékezés 9 órai kezdettel tartják a ’48-as emlékműnél. Beszédet mond Pavlóczki Béla történész, közreműködnek a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulói, Kapuvár Város Fúvószenekara és a Versmondó Stúdió.

Fertőd:
Az önkormányzat szervezésében a Városháza dísztermében (Fertőd, Madách sétány 1.) 16 órakor kezdődik a megemlékezés. Beszédet mond Kocsis Ferenc polgármester és Kedves Gyula hadtörténész. Muzsikál a Boglya Együttes.