Menü Bezárás

Mi történt az Ikvahírrel? Hová tűntünk?

Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy az utóbbi időben nem jelent meg új tartalom az oldalon. A Facebookon azért volt ez meg az, de az ikvahir.eu szinte teljesen leállt, már ami a frissítést illeti. Mi ennek az oka? Erre szeretnénk most kitérni. Három tényező az, ami miatt az Ikvahír az elmúlt 10-11 év után kicsit megfeneklett.

  1. Határtalan hírblogként minket bizony meglehetősen nehezen érintett a koronavírus-járvány és a határzár. Nem lehet határtalan erdei sétákat, határon átnyúló kerékpártúrákat lebonyolítani, nem tudtunk ott lenni több környező rendezvényen, mivel az államhatár túloldalán voltak találhatóak. Az meg a másik, hogy nem is igazán voltak rendezvények, megint csak a járvány miatt.
  2. Véleményünk mindig volt, de nyílt politizálást nálunk sosem lehetett olvasni. Ennek ellenére az történt, hogy nem sokkal a tavalyi önkormányzati választások után egyszerűen abbamaradtak a sajtómeghívók és a sajtóanyagok. Központi e-mail fiókunkat megnézve egészen pontosan 2019. december 3-án kaptunk utoljára meghívót Sopron MJV önkormányzatától, a térség országgyűlési képviselőjétől pedig még soha. Ez van, úgy tűnik, 10 év ennyit jelent, bár amennyire tudjuk, nem mi vagyunk az egyetlenek, akivel egyszerűen nem foglalkoznak.
  3. Az oldal alapító-főszerkesztője tavasz óta egy másik helyi jellegű projektben is részt vesz, mely meglehetősen sok energiát és időt emészt fel. Ezért kevesebb idő és erőforrás jut az Ikvahírre is.

+1 Ez nem fért be máshova, de muszáj leírni. Minden valószínűség szerint nem csak nekünk tűnt fel, de az utóbbi időben a közösségi médiában, így a soproni csoportokban, oldalak hozzászólásaiban is rendkívül toxikus lett a hangulat, ami demotiválóan tud hatni. Az emberek egymásnak esnek a legkisebb nézetbeli különbségen is, ha pedig valaki kulturáltan megfogalmazza a véleményét, sorosista, fideszbérenc, libernyák, károgó varjú, „vannak, akiknek semmi sem jó”, és egyéb hasonló jelzőket illetve beszólásokat kap. Nem mindig volt ez így, de úgy tűnik, jelenleg a kommunikáció és a véleménynyilvánítás sokaknál csak ezt a szintet éri el.

De mit hoz a jövő? Ezt még mi sem tudjuk. Az biztos, hogy az Ikvahír 10 éves archívuma megmarad. Egy új szerkesztői csapat, illetve egy megújított koncepció összeállítás és kidolgozás alatt áll, addig pedig néha-néha egy cikket, avagy blogbejegyzést azért olvashattok nálunk.

Minden kedves múltbeli, jelenkori és jövőbeli Ikvahír olvasónak boldog karácsonyt, és az ideinél pozitívabb, sikeres új évet kívánunk.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .