Menü Bezárás

Olyan burgert ehettem, ami nincs is az étlapon

Még hogy a közösségi média csak negatív hatással bír. Az egyik soproni kérdezz-felelek csoportban tettem fel egy kérdést, mégpedig hogy Sopronban hol lehet smashed burgert kapni. Egyértelmű választ igazából senki nem tudott adni, de rengeteg hozzászólás érkezett, sokan pedig a 762 Smokehouset javasolták, be is tagelték az üzemeltetőket. Ennek köszönhetően egy olyan ajánlatot kaptam, amire álmomban sem gondoltam volna: bár az étlapon nincs rajta, csak nekem elkészítik a smashed burgert.

De mi is az a smashed burger? Amerikából származó hamburger fajta, mely elkészítése során egy „hagyományos” burgerhez képest nem formázott, vastag húspogácsát használnak, hanem a kiadagolt húst sütés közben rostlapon, vagy serpenyőben vékonyra préselik. Magyarországon mostanában a közösségi platformoknak köszönhetően elképesztő népszerűségnek örvend: Budapesten, Debrecenben, de már Szombathelyen is nyílt kifejezetten smashed burgerező, ahol helyenként akár több órát (!) is kell várni, hogy a kiszolgálás megtörténjen, akkora az érdeklődés. Itt van például The Raven Croaks Bandi videója.

Na de milyen volt a 762 smashed burgere? Röviden-tömören: nagy és tartalmas. Igazából semmi negatívat nem tudok mondani, az egész omlós és szaftos volt, de nem annyira, hogy utána zuhanyozni kelljen. Azokhoz képest, amit eddig láttam, a különbség az volt, hogy itt vastagabb bucit használtak, de a 762-ben ez a sztenderd. A hús, a sajt és a szósz is kiválóan harmonizált. Esetleg még némi bacon jöhetett volna.

Itt épp nagy szakértelemmel fogyasztom az ételt.

Na de fel is teszem az ultimate kérdést:

Loading poll ...

A 762 Smokehouse-nak pedig köszönöm a lehetőséget! Finom volt!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .