Menü Bezárás

Összeomlott Sopron közlekedése az első tanítási napon

Kilométeres sorok, késő és kimaradó buszok, félórás várakozás a határátkelőnél, ezt hozta szeptember második napja a soproniak számára. Minderre rátett egy lapáttal az a tény, hogy a reggeli órákban is esett még csapadék, az éjszakai lecsapó villámok miatti virrasztás pedig ideges autósokat eredményezett, így összeállt a tökéletes káosz. Most még a kerékpár sem bizonyult értékelhető alternatívának, mert nem is csak esett, hanem egyenesen szakadt a záporeső, plusz vizes-sáros volt minden.

Forrás: Facebook

A Szent Mihály utcai körforgalomtól egészen a régi vízműtelepig ért a sor a Pozsonyi úton, a Lövér körúton az Erzsébet kerttől az épülő Csik Ferenc uszodáig ért a sor, akik pedig Kelénpatak felé akarták elhagyni a várost reggel, csalódniuk kellett, a határátlépési ponttól ugyanis a visszafogott rendőri ellenőrzés ellenére a Teleki Pál út/Lackner Kristóf utca körforgalmáig ért a sor legalább.

A legsúlyosabb helyzetben azok voltak, akik Fertőrákos, Sopronkőhida, Sopron-Tómalom felől akartak bejutni a városba, a személygépjárművek mellett a buszok is bent álltak a sorban. Ehhez képest 7 óra körül Sopronból Kópháza irányába gond nélkül lehetett haladni, persze befelé ilyen időtájt mindig áll a sor. A sopronkeresztúri határátkelőnél sem volt semmi probléma, arra valahogy mindig kényelmesen lehet közlekedni.

Forrás: Facebook

A Facebookos kommenteket böngészve többen panaszkodtak a buszokra, valaki egy órás késéssel tudott eljutni csak a munkahelyére úgy, hogy városon belül használta csak a közösségi közlekedést. Valaki azt írja, a Tómalomtól a Gárdonyi iskoláig egy óra alatt sikerült eljutni, normálisan ez negyed órát venne nagyjából igénybe. Vicces, hogy az Indexen pont ma jelent meg egy cikk, melyben arról számolnak be, hogy Szegeden a Fidelitas a városvezetést hibáztatja azért, mert a városban egyre nagyobbak a dugók. Vajon a soproni Fidelitas mikor fogja a soproni városvezetést hibáztatni?

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .