Menü Bezárás

Piros zebra, sárga tábla, biztonságodat szolgálja

Egyre több helyen találkozhatunk Sopronban is olyan módszerekkel, melyek abban próbálnak segítséget nyújtani, hogy mindenki biztonságosan kelhessen át egy zebrán. Néhány éve lett az első piros zebra a Bánfalvi úton, majd a Ferenczy János utcában, most pedig már városszerte több ilyen is van. Legutóbb például a Csatkai Endre utca ÖSSZES gyalogátkelőhelye lett ilyen.

Számtalan, főleg frekventáltabb helyen a „Gyalogátkelőhely” tábla sárga, figyelemfelhívó kerettel ellátott verziót is kapott. A rendőrség pedig most a Soproni Egyetemmel hívja fel a figyelmet arra, hogy zebra előtt, illetve zebrán való átkelés alatt lehetőleg ne nyomkodjuk a mobilunkat.

Az Erzsébet utcában felfestett háromdimenziós zebra ugyanakkor lassan kezd lekopni…

A „hajtva tilos, tolva szabályos” táblákról viszont nincs túl jó véleményem. Szerintem ugyanis lehet, hogy hatásos, de szinte kizárólag olyan helyekre került ki, ahol azért keveredik valahogy zebrára a kerékpáros, mert a kerékpársáv, vagy gyalog- és kerékpárút egész egyszerűen egy zebrában végződik. Ez persze legkevésbé sem a rendőrség problémája, de érdemes lenne a város kerékpáros infrastruktúráját felülvizsgálni és megreformálni, a hiányosságokat pótolni, természetesen megfelelő szakmai segítséggel.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .