Menü Bezárás

Szenteste és Szilveszter busszal Sopronban

2011-ben került bevezetésre Sopronban a helyi-helyközi buszos integráció. Ennek lényege, hogy több helyi járatot helyközi járat szolgál ki, melyre a város közigazgatási határain belül helyi bérlettel/jeggyel is fel lehet szállni. A buszok azonban nem állnak meg a városhatárnál, hanem továbbmennek például Harka, Ágfalva, Fertőrákos, Petőháza, Kópháza, Kapuvár, Fertőd felé, ehhez viszont már értelemszerűen nem elég a helyi jegy/bérlet… Pár évvel később még eggyel bővült  ezeknek az integrált járatoknak a száma.

Mivel ezek a járatok hivatalosan helyközi járatoknak számítanak, nem is vonatkozik rájuk a december 24-i 16 órás műszakzárás, illetve a december 31-i 19 órás műszakzárás se. Ennek köszönhetően ma is és szilveszterkor is egészen este fél 11-ig buszozhatunk, az alábbi vonalakon.

Ennek köszönhetően a Felsőlővérek, Virágvölgy és a Jereván lakótelep környékének kivételével szinte minden városrészben jár busz, méghozzá a következő járatok egyike: 5T, 14, 21, 32, 33. Ha nem vasárnap lenne, akkor ehhez még a 14B és a 8-as járat is csatlakozna, azonban ezek relevanciája ma, és egy hét múlva sem lesz mérvadó. A buszok ráadásul olyan fontos megállóhelyeket is érintenek, mint az Autóbusz-állomás; Csengery utca, nyomda; Móricz Zsigmond utca; Széchenyi tér; Táncsics utca, templom; Ógabona tér; Erzsébet utca; Mátyás király utca, Deák tér. Változás a 2011-es cikkünk születése óta például az, hogy a Várkerületen végig már egyik említett busz sem közlekedik.

Az utolsó buszjáratok az Autóbusz-állomásról a következőképpen indulnak:

5T járat, Győri út, AlphaPark felé: 22:35
14-es járat, Balf, Szerb Antal utca felé: 22:30
21-es járat Ágfalvi úti lakópark felé: 22:35
32-es járat, Gida patak utcai lakópark felé: 22:35
33-as járat, Sopronkőhida, Pesti Barnabás utca felé: 22:35

Pontos menetrend és megállólista az ÉNYKK oldalán található, az alábbi linken:

Valósidejű buszkövetés:

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .